null Korkein oikeus ei antanut valituslupaa postimerkkien varastajalle

Seurakuntayhtymän virastossa työskennellyt nainen kavalsi muun muassa postimerkkejä, myi ne ja piti rahat.

Seurakuntayhtymän virastossa työskennellyt nainen kavalsi muun muassa postimerkkejä, myi ne ja piti rahat.

Korkein oikeus ei antanut valituslupaa postimerkkien varastajalle

Espoon seurakuntien virastossa työskennellyt nainen kavalsi työnantajaltaan vuosien ajan postimerkkejä ja postimaksukuoria.

Korkein oikeus ei antanut valituslupaa Espoon seurakuntien työntekijän petostuomiosta. Helsingin hovioikeus tuomitsi marraskuussa 2016 seurakuntayhtymän viraston entisen työntekijän törkeästä petoksesta yhden vuoden ehdolliseen vankeuteen ja 118 000 euron vahingonkorvauksiin. Päätös oli sama kuin käräjäoikeuden ja jää siis pysyväksi.

Seurakuntayhtymän virastossa työskennellyt nainen kavalsi työnantajaltaan vuosina 2006–2008 toimistotarvikkeita, pääasiassa postimerkkejä ja postimaksukuoria. Kyseisen työntekijän tehtäviin kuului näiden tuotteiden tilaaminen, mutta suurta osaa tilatuista tuotteista ei koskaan käytetty virastossa. Nainen myi tuotteet omissa nimissään netissä ja piti rahat.

Käräjäoikeus tuomitsi naisen lokakuussa 2015 törkeästä petoksesta yhden vuoden ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi naisen pitää maksaa vahingonkorvauksia 118 000 euroa.

Kavallus tuli esiin vuonna 2010 ilmiannon ja sisäisen tutkinnan kautta. Seurakuntayhtymä teki rikosilmoituksen poliisille ja työsuhde purettiin. Espoossa on tämän jälkeen tiukennettu tilausten valvontaa.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi