null Kokoontumisrajoitukset poistuvat kirkoista tänään: ”Tervetuloa sunnuntain messuun”, sanoo Kallion kirkkoherra Riikka Reina

Vuosaaren kirkossa näytti tältä ennen koronaa. Nyt kirkkoihin voidaan ottaa väkeä normaalisti, kunhan turvallisuudesta huolehditaan esimerkiksi istumajärjestelyin.

Vuosaaren kirkossa näytti tältä ennen koronaa. Nyt kirkkoihin voidaan ottaa väkeä normaalisti, kunhan turvallisuudesta huolehditaan esimerkiksi istumajärjestelyin.

Ajankohtaista

Kokoontumisrajoitukset poistuvat kirkoista tänään: ”Tervetuloa sunnuntain messuun”, sanoo Kallion kirkkoherra Riikka Reina

Kirkkoihin voidaan tästä päivästä lähtien ottaa normaalisti väkeä, kunhan seurakunnat huolehtivat tartuntariskien ehkäisystä. Toiminta palaa asteittain entiselleen.

Kun Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti perjantaina 11.2. kumota yleisötilaisuuksien tai yleisten kokousten kieltämistä koskevan päätöksensä, Espoon ja Helsingin hiippakunnat seurasivat saman tien perästä.

Hiippakunnat päättivät purkaa koronapandemiasta aiheutuneet kokoontumisrajoitukset tästä päivästä eli 14.2. alkaen.

Toki yhä ovat voimassa tartuntatautilain määräykset, jotka velvoittavat tilojen käytöstä vastaavia toimijoita ehkäisemään lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä. Samoin seurakuntien pitää huolehtia hygieniasta eli esimerkiksi käsideseistä. Myös maskien käyttöä suositellaan edelleen.

Turvaväleistä luovutaan

Espoon hiippakunnan valmiuspäällikkö Aappo Laitinen ja Helsingin hiippakunnan valmiuspäällikkö Satu Huttunen vahvistavat Kirkko ja kaupungille, että mitään toimintaa tiloissa ei ole kielletty eikä esimerkiksi tietyn mittaisia turvavälejä edellytetä.

Terveysturvallisuudesta on samalla huolehdittava tehokkaasti tilaisuudesta vastaavan omilla toimilla, kuten esimerkiksi sijoittamalla ihmiset istumaan väljästi, tehostamalla ilmanvaihtoa tai porrastamalla kävijöiden tuloa tilaisuuteen.

Maaliskuun alussa toiminta on jo sitä, mitä normaalistikin.
– Riikka Reina

Espoossa, Helsingissä, Kauniaisissa ja Vantaalla hiippakuntien päätös merkitsee seurakuntien tavanomaisen toiminnan paluuta. Koska iso osa toiminnoista on ajettu alas, ja terveysturvallisuus pitää jatkossakin varmistaa, paluu ei tapahdu kertarysäyksellä.

– Toiminta palaa asteittain normaaliin. Koska meillä on vastuu terveysturvallisuudesta, asioita pitää käydä läpi tilannekohtaisesti. Oman aikansa vie asioista tiedottaminen ihmisille. Siihen vaikuttaa muun muassa Kirkko ja kaupungin ilmestymisaikataulu, Helsingin kirkkoherrojen kokouksen puheenjohtaja, sanoo Kallion kirkkoherra Riikka Reina.

Kalion kirkkoherra Riikka Reina iloitsee siitä, että ihmiset pääsevät jälleen normaalisti kirkkoon. Kuva: Jussi Helttunen.

Kalion kirkkoherra Riikka Reina iloitsee siitä, että ihmiset pääsevät jälleen normaalisti kirkkoon. Kuva: Jussi Helttunen.

Hääyö-tapahtumaan 222222 ei väkimäärärajoituksia

Riikka Reina mainitsee, että Kalliossa esimerkiksi on päädytty siihen, että ikäihmisille suunnatut piirit alkavat maaliskuun alussa.

– Maaliskuun alussa toiminta on jo sitä, mitä normaalistikin. Jo nyt haluan sanoa kaikille, että tervetuloa sunnuntain messuun. Jumalanpalveluksista ja kirkollisista toimituksista ei väkimäärärajoitusten poistuessa tarvitse enää rajata ihmisiä ulos, Reina sanoo.

– Kirkkokahvien järjestelyjä ja ehtoolliselle kulkua joudumme hieman miettimään. Voi olla, että käytössä on vain joka toinen penkki, mutta kirkkoon kyllä mahtuu.

Reinaa ilahduttaa se, että erikoisen päivän vuoksi suosittu hääyö-tapahtuma 222222 pystytään järjestämään Kallion kirkossa ilman väkimäärärajoituksia. Hääpareja on silloin tulossa Kallion kirkkoon vihille kahdeksan. Reinan mukaan päivä on suosittu vihkipäivä monessa muussakin seurakunnassa pääkaupunkiseudulla.

 

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Kirkkojen tiukat koronarajoitukset lievenevät pääkaupunkiseudulla

Ajankohtaista

Kirkkoihin voidaan nyt ottaa 50 henkeä ja isoissa kirkoissa viidennes normaalista väkimäärästä. ”Ihmisiä on jouduttu käännyttämään kirkkojen ovilta”, kertoo Helsingin hiippakunnan valmiuspäällikkö Satu Huttunen.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.