Samuli Mänttäri, 46, tekee harrastuksenaan keittokirjoja. Kuva: Saara Vuorjoki
Kuinka vantaalainen olet, Samuli Mänttäri?
Samuel Mänttäri unelmoi paluusta Korsoon.
20 % espoolainen
En tunne itseäni espoolaiseksi, vaikka olen viettänyt koko lapsuuteni ja nuoruuteni siellä, ensimmäiset 13 vuotta Tapiolassa ja sitten Laurinlahdessa.
20 % helsinkiläinen
Olen asunut Helsingissä vain viitisen vuotta, mutta olen käynyt siellä töissä kokkina ja keittiömestarina lähes päivittäin. Pääkaupunkiseudun ulkopuolella olen viettänyt vain yhden talven, jolloin työskentelin Levillä.
60 % korsolainen
Muutin Korsoon ensimmäisen kerran 19-vuotiaana. Palasin sinne takaisin vaimoni kanssa ja molemmat poikamme ovat kasvaneet siellä. Perheemme ehti asua Korsossa neljässä eri osoitteessa. Kaksi vuotta sitten muutimme Tikkurilaan, kun valmistuin viittomakielen tulkiksi. En ole katunut ammatinvaihtoa. Haaveilen kyllä paluumuutosta Korsoon, vaikka Tikkurila on kiva paikka ja liikenneyhteydet ovat loistavat. Viime vuonna julkaistiin keittokirjani Korsolainen kotiruoka. Nyt olen tekemässä uutta kirjaa, jossa on korsolaisten lempijälkiruokia.
Jaa tämä artikkeli:
Toimitus suosittelee

Samuli Mänttäri tuntee korsolaisen kulinarismin – jälkiruuilla ei Korsossa turhia hienostella
Hyvä elämäKorsolainen jälkiruoka -kirjaa tehdessään Samuli Mänttäri vieraili parissakymmenessä korsolaiskodissa.