Helluntaiseurakunnan pastori Irma Frestadius: Kun rukoillaan yhdessä, kukaan ei puhu pahaa toisesta
Irma Frestadiuksen mielestä meidän pitää kannustaa toisiamme.

Ekumeeninen rukousviikko alkaa torstaina 18.1.

Espoon helluntaiseurakunnan pastori Irma Frestadius, Ekumeenista rukousviikkoa vietetään 18.–25.1. Mitä se sinulle merkitsee?

– Kun me eri kirkkokunnista tulevat käymme rukoilemaan yhdessä erilaisista näkemyksistä ja tulkinnoista huolimatta, emme voi puhua pahaa toisistamme. Rukoillessa otamme Kaikkivaltiaan peliin ja ohitamme omat pähkäilymme. Yhdessä rukoillessa menemme toiselle tasolle ja olemme sydämellämme mukana.

Miksi eri kirkkokuntien ihmisten kannattaa rukoilla yhdessä?

– Jeesus on sanonut, että siitä meidät tunnetaan hänen opetuslapsikseen, että me olemme yhtä. Kun eri kirkkokuntien ihmiset tulevat yhteen rukoilemaan, on helpompi viedä evankeliumia eteenpäin ja kaikkien kristittyjen on helpompi olla ja hengittää. Yhdessä olemme voimakkaampia Kristuksessa.

Miten Ekumeeninen rukousviikko koskettaa tavallista espoolaista?

– Jokainen voi osallistua rukousviikon tapahtumiin, esimerkiksi kirkkovaellukseen. Ajattelee Jumalasta tai hengellisistä asioista kuinka syvällisesti tai pinnallisesti tahansa, voi olla kiitollinen, koska yhteinen rukoileminen on joka tapauksessa kaikille siunaukseksi.