null Kuula: Kristinuskon uskottavavuusongelman ratkaisu ja muita Espoon piispanvaalin helmiä

Puheenvuorot

Kuula: Kristinuskon uskottavavuusongelman ratkaisu ja muita Espoon piispanvaalin helmiä

Kristinuskon uskottavuusongelmaa ei ratkaista laskemalla rimaa, vaan selittämällä asiat paremmin, totesi Sammeli Juntunen. Muitakin helmiä löytyi Espoon piispaehdokkaiden aarrearkuista.

Jokainen poimii viestien runsaudesta sen mitä haluaa. Niin minäkin seuratessani Espoon piispanvaaleja. Kukin ehdokas kosketti johonkin toiveeseeni.

Tietenkin kaikkien mielestä kirkon pitää uudistua. Mutta Leena Huovisen messagessa kuulin erityisen hyvän pointin: jokaista askelta ei pidä ottaa hitaimman ja vastahakoisimman porukan tahdissa. Silloin olemme aina ajasta jäljessä.

Ihailin Sammeli Juntusen väkevää teologista itsetuntoa. Uskonasiat ovat kiistatta vaikeita, ne kun ovat näkymättömiä juttuja. Lisäksi meitä ihmisparkoja jumittaa synniksi kutsuttu vastaanotinvika. Ongelmaa ei kuitenkaan ratkaista laskemalla rimaa ja ohentamalla viestiä, vaan päinvastoin. Opiskellaan teologiat hyvin ja opetetaan niitä kivasti. Näin kuulin Juntusen muistuttavan.

Mutta ota rennosti, rakas tuleva piispa. Saat olla keskeneräinen ihminen.

Juhani Holmassa koen rakkauden kirkon ruohonjuuritason työhön. Niihin tilanteisiin, joissa me työntekijät kohtaamme seurakuntalaiset. Tuntuu hyvältä ajatella, että hän on tehnyt samaa kuin minäkin. Käynyt perhekerhossa, vetänyt rippileiriä, nukkunut työntekijäkokouksessa ja niin edelleen.

Kaisamari Hintikasta hehkuu lähes karismaattinen valo ja lämpö. Silti niin tavallinen ihminen. Olisi aivan loistava kirkon edustaja ja ilmapiirin rakentaja julkisuudessa. Etenkin kun tuntee hyvin luterilaisen teologian ja pyörittelee sitä töikseen. Ei siis vaaraa alennusmyynnistä. Substanssi hallussa.

Mukava makustella ehdokkaita, kun tykkää kaikista. Piispanvaali on nyt edennyt toiseen vaiheeseen, joka käydään Hintikan ja Holman välillä. Äänestäjänä allekirjoittaneen on valittava jompi kumpi. Valintaa helpottaa kun kysyn itseltäni, kenen uskon tuovan eniten hyvää evankeliumille tässä ajassa.

Mutta ota rennosti, rakas tuleva piispa. Saat olla keskeneräinen ihminen. Kaikkia toiveita ja odotuksia ei tarvitse eikä voikaan täyttää.

Yhden lupauksen haluan antaa hiippakuntalaisten puolesta. Tulemme puhumaan tulevasta piispasta pelkkää hyvää. Etenkin jos joku tilanne menee pieleen. Silloin olemme tukena, emme pistelemässä tikulla.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Näin Hintikka ja Holma arvioivat toista kierrosta

Ajankohtaista

Tämä ei ole sukupuolivaali, Espoon piispanvaalin jatkoon menneet ehdokkaat painottavat.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.