Kari Kuula -haulla löytyi 55 hakutulosta.

1. Kuula: Joillekin koronapandemia on lopun aikojen merkki ja juuri se tuo heille turvaa

Islamiin ja kristinuskoon on kuulunut alusta asti maailmanlopun ja sitä edeltävien katastrofien odotus.

30.03.2020

2. Kuula: Kenestä kertoo Anna Puun biisi Mestaripiirros? – ”Hän merkkas, ettei suhun päde kuolevaisten lait”

Laulussa ylistetään ihmistä, mutta runon viimeiset rivit asettavat kaiken uuteen valoon.

16.03.2020

3. Kuula: Perkele on paljon parempi kirosana kuin vittu – suomen v-sana on yhtä tahditon kuin englannin n-sana

On turha väittää, että vittu ei ole loukkaava sana. Koulukiusatutkin nauravat pilkkaajiensa kanssa, kun eivät muuta voi.

05.03.2020

4. Kuula: Onko Antti Tuiskun uusi hittibiisi jumalanpilkkaa? Ei, sanovat 16-vuotiaat – kyse on aivan muusta

Antti Tuisku kuvaa tyylikkäästi hengellisen etsijän kiukkua ja surua, kun taivas ei vastaa vaan jättää ihmislapsensa yksin.

20.02.2020

5. Kuula: ”Minä olen kypsä paska ja maailma on suuri perse, joka puuppaa minut kohta ulos”, lausui Martti Luther tulevasta kuolemastaan

Luterilaisten oppi-isä on teologian historian ahkerin eritepuheen ja alapääretoriikan harrastaja.

17.02.2020

6. Kuula: Kirkkoherra kutsui minut puhutteluun, kun arvostelin Vanhaa testamenttia – näin viisaasti hän sanoi

Vanhassa testamentissa on vaikka mitä kummallista. Mutta yksi sen tärkeä pointti onkin, että pyhimmissäkin traditioissa on seassa inhimillistä hölmöilyä.

03.02.2020

7. Kuula: Kari Kanalan kasvot eivät ole kirkon tärkeimmät kasvot

Joskus tavallisen ihmisen oman elämän esimerkki julistaa enemmän kuin papin puheet.

20.01.2020

8. Kuula: Mistä tietää, että Jumala on olemassa?

Tarkoitus ei ole käännyttää ketään, mutta perustelut vahvistavat valmiiksi uskovaa.

07.01.2020

9. Kuula: Kaksivuotias opettaa Setä Jeesuksesta

Lapsenlapsi ihastui matkaikoniin ja huomasi, että Jeesukselle voi soitella. Toisille Jeesus pysyy ikuisena salaisuutena.

20.12.2019

10. Kuula: Sanna Marinissa toteutuu tasa-arvo, johon Jeesus haluaa vapauttaa kaikki miesvallan taakse jäävät naiset

Monessa maailmankolkassa naiseksi syntyminen estää edelleen etenemisen yhteiskunnassa, sillä tasa-arvon ilosanoma ottaa vasta haparoivia ensiaskeleitaan.

09.12.2019

11. Kuula: Paavali näki rehentelyn ja kateuden syntinä yhtä lailla kuin homouden – ei sanonut, että homot ansaitsevat kuolla

Ovela lukija voi löytää apostolista pikemminkin oman aikansa homojen puolustajan kuin sortajan.

25.11.2019

12. Kuula: Kastejuhla saa maailman tuntumaan paremmalta paikalta

Kaikkia taivaan voimia pyydetään pienokaisen turvaksi. Silloin pyhä taika täyttää huoneen.

11.11.2019

13. Kuula: Onko kirkko työntänyt Jumalan sivuun, kuten Agricolaliikkeen pappi Henrik Wikström väittää?

Monet ihmettelevät, että miten niin ympäristöön tai vähemmistöihin keskittyminen on pois uskon sanomalta. Uskosta seuraa vastuu.

28.10.2019

14. Kuula: Unohda jako liberaaleihin ja konservatiivisiin, sillä me olemme joko naiiveja tai nuivia kristittyjä

Mitä suurempi näkemysten kirjo, sitä useammalle on tilaa kristillisyyden kentällä.

30.09.2019

15. Kuula: Jumalaa ei voi rakastaa yli kaiken

Rakkauden kaksoiskäsky ymmärretään usein väärin. Oikeasti se antaa meille vapautta olla sellaisia kuin olemme.

16.09.2019

16. Kuula: Verotuksen avulla yhteiskunta pakottaa myös superrikkaat rakastamaan lähimmäistä

Kerätessään väkisin veroja yhteiskunta tekee kaikista jäsenistään parempia ihmisiä, kuin mitä he luonnostaan ovat.

02.09.2019

17. Kuula: Uskontoa ei ole varastettu peruskristityltä, vaikka Päivi Räsänen jankuttaisi aina vaan telkkarissa homoseksistä

Uutiset tehdään kiihottavista aiheista ja ajankohtaisista keskusteluista. Matalan profiilin kristityt eivät tyrkytä kantojaan julkisuuteen kuten pieni äänekäs joukko.

19.08.2019

18. Kuula: Poikien nujakointi näyttää väkivallalta, mutta ei ole sitä – näin väittävät nuoret

Silti tämän evoluution junttivaiheen voisi jo jättää taakse, koska siitä ei ole pitkä matka pahoinpitelyyn.

05.08.2019

19. Kuula: Uskonnot ovat samanlaista fiktiota kuin eläinsadut ja joulupukkimyytti – vai ovatko?

Otsikon retorisesti naseva veto ei kestä tarkempaa analyysia. Uskonnot ja eläinsadut ovat aivan eri maailmasta.

22.07.2019