Kari Kuula -haulla löytyi 45 hakutulosta.

1. Kuula: Paavali näki rehentelyn ja kateuden syntinä yhtä lailla kuin homouden – ei sanonut, että homot ansaitsevat kuolla

Ovela lukija voi löytää apostolista pikemminkin oman aikansa homojen puolustajan kuin sortajan.

25.11.2019

2. Kuula: Kastejuhla saa maailman tuntumaan paremmalta paikalta

Kaikkia taivaan voimia pyydetään pienokaisen turvaksi. Silloin pyhä taika täyttää huoneen.

11.11.2019

3. Kuula: Onko kirkko työntänyt Jumalan sivuun, kuten Agricolaliikkeen pappi Henrik Wikström väittää?

Monet ihmettelevät, että miten niin ympäristöön tai vähemmistöihin keskittyminen on pois uskon sanomalta. Uskosta seuraa vastuu.

28.10.2019

4. Kuula: Unohda jako liberaaleihin ja konservatiivisiin, sillä me olemme joko naiiveja tai nuivia kristittyjä

Mitä suurempi näkemysten kirjo, sitä useammalle on tilaa kristillisyyden kentällä.

30.09.2019

5. Kuula: Jumalaa ei voi rakastaa yli kaiken

Rakkauden kaksoiskäsky ymmärretään usein väärin. Oikeasti se antaa meille vapautta olla sellaisia kuin olemme.

16.09.2019

6. Kuula: Verotuksen avulla yhteiskunta pakottaa myös superrikkaat rakastamaan lähimmäistä

Kerätessään väkisin veroja yhteiskunta tekee kaikista jäsenistään parempia ihmisiä, kuin mitä he luonnostaan ovat.

02.09.2019

7. Kuula: Uskontoa ei ole varastettu peruskristityltä, vaikka Päivi Räsänen jankuttaisi aina vaan telkkarissa homoseksistä

Uutiset tehdään kiihottavista aiheista ja ajankohtaisista keskusteluista. Matalan profiilin kristityt eivät tyrkytä kantojaan julkisuuteen kuten pieni äänekäs joukko.

19.08.2019

8. Kuula: Poikien nujakointi näyttää väkivallalta, mutta ei ole sitä – näin väittävät nuoret

Silti tämän evoluution junttivaiheen voisi jo jättää taakse, koska siitä ei ole pitkä matka pahoinpitelyyn.

05.08.2019

9. Kuula: Uskonnot ovat samanlaista fiktiota kuin eläinsadut ja joulupukkimyytti – vai ovatko?

Otsikon retorisesti naseva veto ei kestä tarkempaa analyysia. Uskonnot ja eläinsadut ovat aivan eri maailmasta.

22.07.2019

10. Kuula: Rippijuhla voi olla nuorelle parantava kokemus

Rippijuhlassa juhlitaan nuorta itseään, ei hänen saavutuksiaan.

08.07.2019

11. Kuula: Voi ei, taas rakas kirkko nousee julkisuuteen epäkohtien kautta

Kristinusko on paljon rikkaampi ja raikkaampi liike kuin kohu-uutiset antavat ymmärtää.

12. Kuula: Tämän vuoksi usko Jumalaan on yksityisasia, joka ei kuulu muille

Uskossa on jotakin samaa kuin nukahtamisessa. Osaan vaipua uneen, mutten osaa selittää, miten se tehdään. Sen selittäminen pilaa koko asian.

10.06.2019

13. Kuula: Game of Thronesissa näytetään liikaa tissejä

Huippusarjan alastomuuskohtaukset viestivät paljon enemmän kuin vain paljasta pintaa.

27.05.2019

14. Kuula: Viisi syytä valita kristinusko

Kristinusko on humanistin uskonto. Sen Jumala kunnioittaa ihmistä niin paljon, että tulee itse ihmiseksi.

13.05.2019

15. Kuula: Jumalanpalveluksesta 75 prosenttia aiheuttaa ongelmia

Kirkonmenojen virallisista osista puuttuu vieraanvaraisuus, tilannetaju ja nöyryys. Niissä ei kuulla nykyajan ihmisen etsintää ja epävarmuutta uskonasioiden edessa.

29.04.2019

16. Kuula: Miten Tuomas Enbuske voisi löytää uskon?

Sammuta paskatutka ja etsi sitä, mikä on uskonnoissa parasta.

15.04.2019

17. Kuula: Nepalilaisten mafiamiesten orjat laittavat minulle ruokaa

Lainkuuliainen suomalainenkin käyttää huomaamattaan hyväkseen riistotyövoimaa.

01.04.2019

18. Kuula: Pahanhajuinen ja arvaamaton laitapuolen kulkijakin oli ensin suloinen taapero

Nyt katse on lasittunut, joskus se tarkasteli uteliaasti palikkalaatikkoa. "Mitä sinusta vielä tulee", miettivät ylpeät vanhemmat.

18.03.2019

19. Kuula: Miksi kirkon johto ei sano suoraan, että naispappeuden vastustajat levittävät väärää oppia?

Naisten pappeudessa ei ole kyse tasa-arvosta vaan pappeuden teologiasta.

04.03.2019