null Laajasalolainen Päivi osti kauppareissullaan ruokaa ja hammastahnaa myös naapurille – Naapurikassikeräys vie eväät ihmiselle, jonka rahat eivät riitä ruokaan

–  Jotenkin on ihan eri asia antaa ruokaa kuin rahaa. Tämä on helppo tapa auttaa samalla alueella asuvia, ajattelee laajasalolainen Inkeri Ruuska. Vieressä diakoniatyöntekijä Kristiina Selin.

–  Jotenkin on ihan eri asia antaa ruokaa kuin rahaa. Tämä on helppo tapa auttaa samalla alueella asuvia, ajattelee laajasalolainen Inkeri Ruuska. Vieressä diakoniatyöntekijä Kristiina Selin.

Ajankohtaista

Laajasalolainen Päivi osti kauppareissullaan ruokaa ja hammastahnaa myös naapurille – Naapurikassikeräys vie eväät ihmiselle, jonka rahat eivät riitä ruokaan

Naapurikassikeräys on superhelppo tapa auttaa oman alueen ihmisiä.

Laajasalolainen Päivi Tiger osti kauppareissullaan sikanautasäilykettä, hernekeittopurkin, chilitomaattimurskaa, kilon spagettia, hammastahnaa ja pari hammasharjaa. Sitten hän kiikutti ne Naapurikassikeräyksen kärryihin Saaren kauppakeskuksen aulaan.

– Ajattelen tämmöisiä järkeviä, että siitä saa koko aterian. Me ollaan eläkkeellä eikä enää paljon syödä. Kyllä täälläkin on varmaan avuntarvitsijoita.

Diakoniatyöntekijä Kristiina Selin Roihuvuoren seurakunnasta tunnustaa epäilleensä, miten keräys lähtee Laajasalossa käyntiin. Toiminta lähti liikkeelle Herttoniemestä.

– Olen aivan ällikällä lyöty, sillä laajasalolaiset ovat tuoneet kärryihin jopa puoli kassillista ruokaa.

Kun ruokakaappi ammottaa tyhjyyttään

Monille on yllätys, että lähellä asuu ihmisiä, joiden rahat eivät tahdo riittää ruokaan.

– Syitä ovat äkillinen sairastuminen, työttömäksi jääminen, korkeat vuokrat ja perheen elättäminen yksinhuoltajan palkalla. Kuka tahansa saattaa yhtäkkiä joutua tilanteeseen, jossa ruokakaappi ammottaa tyhjyyttään, kuvaa Herttoniemen seurakunnan Naapurikassikeräystä organisoiva diakoniatyöntekijä Taina Saarela.

– Tällaisille ihmisille kun vie toisten lahjoittamaa ruokaa, se todella koskettaa.

Mielenterveysomaisten keskusliitto pyysi seurakuntaa apuun

Naapurikassikeräyksen ideoi alun perin Mielenterveysomaisten keskusliitto FinFami, joka pyysi diakoniatyöntekijöitä yhteistyökumppaneiksi. Herttoniemessä mukana on myös vapaaehtoisia auttamassa tavaroiden vastaanottamisessa ja jakelussa.

– Paikallinen kuoro lahjoitti keräykseen 600 euroa ja Lindström Oy pantillisia kierrätettäviä ostoskasseja, Taina Saarela kertoo keräyksen suosiosta.

K-Supermarket Saaren kauppias Teppo Ojalan mukaan asiakkaat pyysivät keräystä Laajasaloon heti Herttoniemen keräyksen jälkeen. Vaikka kauppiaskin hyötyy lisämyynnistä, se ei ole päällimmäinen asia.

– Enemmän innostaa se, miten ihmiset haluavat auttaa toisiaan.

Näin naapurikassikeräys toimii

Osta kaupasta jokin säilyvä ruokatavara tai hygieniatuote ja laita se aulassa olevaan keräyskärryyn. Diakoniatyöntekijät jakavat tavarat suoraan alueen vähävaraisille.

Seuraavat keräykset: K-Supermarket Hertta, Herttoniemi: ke 11.3., 15.4. ja 13.5. klo 16–19, ja K-Supermarket Saari, Laajasalo: to 19.3. klo 16–19

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.