null Lähde kummilapsen kanssa lätkämatsiin – kummipeliin saa lippuja alennetulla hinnalla

Juuso Perilä on kummipelien konkari.

Juuso Perilä on kummipelien konkari.

Ajankohtaista

Lähde kummilapsen kanssa lätkämatsiin – kummipeliin saa lippuja alennetulla hinnalla

”Kummin ei tarvitse olla lahja-automaatti, vaan tärkeintä on viettää aikaa kummilapsen kanssa. Kummipelillä teemme asian helpoksi", sanoo nuorisotyönohjaaja Juuso Perilä.

Nuorisotyönohjaaja Juuso Perilä Herttoniemen seurakunnasta, olet järjestämässä kummipeliä 26.1. yhteistyössä Jokerien kanssa. Mikä jääkiekko-ottelu on kyseessä?

– Jokerit–Neftehimik Nizhnekamsk Pasilan jäähallissa. Jokerit pelaa venäläisessä KHL-liigassa.

Kummipeli tarkoittaa, että tavalliset kummit menevät kummilapsensa kanssa katsomaan peliä puoleen hintaan. Mikä on homman idea?

– Kummiuden vahvistaminen on perimmäinen idea. Helsingissä alkaa olla vaikea löytää lapselle kummeja, koska moni ei kuulu kirkkoon. Kummipeli on yksi esimerkki siitä, mitä kummilapsen kanssa voi tehdä. Kummin ei tarvitse olla lahja-automaatti, vaan tärkeintä on viettää aikaa kummilapsen kanssa. Kummipelillä teemme asian helpoksi.

– Lisäksi pidämme jäähallilla kummiständiä. Siellä voi pelata muun muassa pöytälätkää ja tavata nuorisotyöntekijöitä ja pappeja. Kummius koskettaa ihmisten arkea, myös kiekkokansan: monia kysytään kummiksi, moni tarvitsee kummia.

Onko kummipeleissä käynyt kummityttöjä tai -tätejä?

– On käynyt. Sekä naiset että miehet seuraavat jääkiekkoa, vaikka enemmistö on miehiä.

Miten valitsitte Jokerien matsin?

– Tapahtumia on pidetty sekä Jokerien että IFK:n peleissä. Urheiluseuroilta on hieno ele antaa kaksi lippua yhden hinnalla kummipelissä.

– Kummipelejä järjestetään eri puolilla Suomea ja myös jalkapallossa.Oikaisu 9.1. kello 12.25: Otsikossa sanottiin aiemmin epätarkasti, että peliin saa kaksi lippua yhden hinnalla.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.