null Lojuuko kaapissasi toimiva älypuhelin - lahjoita se nuorille

- Nuori on ihan pihalla, jos ei pääse mukaan WhatsAppissa toimiviin opiskelijoiden keskustelurinkeihin, sanoo oppilaitospastori Sanna Uusitalo.

- Nuori on ihan pihalla, jos ei pääse mukaan WhatsAppissa toimiviin opiskelijoiden keskustelurinkeihin, sanoo oppilaitospastori Sanna Uusitalo.

Ajankohtaista

Lojuuko kaapissasi toimiva älypuhelin - lahjoita se nuorille

Monella nuorella ei ole varaa älypuhelimeen. Ilman puhelinta nuori jää ulkopuoliseksi.

Oppilaitospastori Sanna Uusitalo, miksi keräätte älypuhelimia Stadin ammattiopiston opiskelijoille?

– Oppilaitoksen ryhmillä on WhatsAppissa keskustelurinkejä. Nuori on ihan pihalla, jos ei pääse seuraamaan keskusteluja. Iso osa nuorten vuorovaikutuksesta tapahtuu älypuhelimella, joten puhelimen puute johtaa eriarvoistumiseen. Se tekee nuoresta ulkopuolisen.

Miksi nuorilla ei ole älypuhelimia?

– Kaikilla opiskelijoilla ei ole varaa älypuhelimeen. Opintotuet eivät ole kovin suuria. Monet nuoret ovat hankkineet puhelimensa osamaksulla, mutta puhelin voi pahimmassa tapauksessa hajota ennen kuin osamaksusopimus päättyy. Kaikille nuorille osamaksu ei ole edes mahdollinen maksutapa, jos luottotiedot ovat menneet.

Miten puhelimien saajat valitaan?

– Olen yhteydessä kuraattoreihin, psykologeihin ja ryhmänohjaajiin. He tuntevat nuoret, joilta älypuhelin puuttuu. Stadin ammattiopistolla on noin 16 000 opiskelijaa, joten älypuhelimen tarvitsevia nuoria löytyy varmasti.

Miten tietoturva on huomioitu?

– On toivottavaa, että lahjoittaja nollaisi älypuhelimensa. Ohjeet tehdasasetusten palauttamiseen löytyvät helpoiten verkosta googlaamalla. Seurakuntayhtymän atk-tuki tarkistaa puhelimet ennen kuin ne annetaan nuorille.

Miksi lahjoittaisin älypuhelimeni nuorille?

– Monella varmasti lojuu vanhoja älypuhelimia pöytälaatikossa. Nyt on hyvä hetki konmarittaa. Samalla tukee hyvää tarkoitusta.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

"Yhdeksänvuotias on jo addiktoitunut" – kännykkä täyttää tylsän hetken

Hyvä elämä

Agricolan kirkon nuorten mielestä some on hyvä juttu, mutta se voi saada yliotteen. "Mä tunnen sellaisia kavereita, että alkaa kädet täristä, kun ei saa heti käyttää kännykkää."




Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.