null Lapseni on poissa – piispa Teemu Laajasalo valitsi surukirjan vuoden kristilliseksi kirjaksi

Vuoden kristillinen kirja kertoo lapsen menetystä seuraavasta surusta.

Vuoden kristillinen kirja kertoo lapsen menetystä seuraavasta surusta.

Ajankohtaista

Lapseni on poissa – piispa Teemu Laajasalo valitsi surukirjan vuoden kristilliseksi kirjaksi

– Tämä kirja on pieni ja suuri, kevyt ja raskas, kaunis ja karmea, toteaa Laajasalo.

Vuoden kristillinen kirja on Eeva Peuran ja Tarja Tervahaudan toimittama teos Lapseni on poissa – kirja suruun (Kirjapaja 2018).

Kirja on syntynyt vertaistueksi ja vierellä kulkijaksi suruprosessiin. Oman tarinansa jakaa kirjassa parikymmentä isää, äitiä, isovanhempaa ja sisarusta. Omakohtaiset kertomukset tarjoavat vertaistukea raskaan menetyksen kokeneille ja heidän läheisilleen.

Eeva Peura on teologi ja Tarja Tervahauta perhe- ja psykoterapeutti. Molemmilla on pitkä kokemus sururyhmien ohjauksesta ja menetyksen kokeneiden ihmisten kohtaamisesta ja auttamisesta.

Kilpailun voittajan valitsi Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalo. Voittaja julkistettiin Helsingin Kirjamessuilla sunnuntaina 28.10. Kirja voitti myös kilpailun yleisöäänestyksen.

– Tämä kirja on pieni ja suuri, kevyt ja raskas, kaunis ja karmea. Tekstit ovat yhtäältä lyhyitä, helppolukuisia ja nopeita ja toisaalta päivän pysäyttäviä, arkea häiritseviä ja rauhaa järkyttäviä.

– Oman lapsen menettäminen on suurin pelko jokaiselle äidille ja isälle. Kirjan kertomukset antavat erilaisissa surun vaiheissa oleville peilin äärimmäisen menetyksen tarkasteluun mutta myös oven selviämisen toivoon, Laajasalo perustelee valintaansa.

Voittajat palkittiin 2 000 euron rahapalkinnolla. Kristilliset kustantajat ry:n järjestämä kilpailu oli avoin kaikille kustantajille.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Käpyläläinen lastenkirjailija Sanna Pelliccioni ja hänen iäkäs naapurinsa Maija-Liisa Juvonen kohtaavat omassa lukupiirissään

Hyvä elämä

Kun ystävykset keskustelevat kirjoista, iällä ei ole väliä. Yhteisiin vuosiin on sisältynyt monia vaikuttavia lukukokemuksia.


Odotetusta vauvasta luopuminen sattuu

AjankohtaistaLöydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.