null Lasten jouluradiossa soivat iloiset ja yhdessä laulettavat laulut – kuulijoita on ollut enimmällään jopa 1 500

– Me haluamme ehdottomasti palvella lapsia. Kanavallamme on se lapsen vilpitön joulun riemu, jota soisi ihan kaikille, sanoo Jouluradion musiikkipäällikkö ja tuottajaAura Neuvonen.

– Me haluamme ehdottomasti palvella lapsia. Kanavallamme on se lapsen vilpitön joulun riemu, jota soisi ihan kaikille, sanoo Jouluradion musiikkipäällikkö ja tuottajaAura Neuvonen.

Lasten jouluradiossa soivat iloiset ja yhdessä laulettavat laulut – kuulijoita on ollut enimmällään jopa 1 500

Tärkeimpiä tavoitteita Lasten jouluradiossa ovat joululauluperinteen jatkaminen ja joulun riemun levittäminen.

Kahdeksan vuotta sitten syntyi idea lapsille suunnatusta Jouluradion kanavasta. Ensimmäiset vuodet kanava kantoi nimeä Pikku jouluradio, mutta pari vuotta sitten nimi muutettiin Lasten jouluradioksi.

Lasten jouluradio on suunnattu lapsille ja perheille. Siellä soitetaan kappaleita, joista lapset tykkäävät ja joita heidän odotetaan tunnistavan. Sieltä voi kuulla niin uusien artistien kuten Robinin ja Diandran esittämiä uudempia joululauluja kuin myös niitä vanhoja ja perinteisiä. Lasten jouluradiosta voi kuulla myös Lucia-kappaleita ja Tiernapoikia.

– Soitamme vanhoja ja tuttuja joululauluja siksi, että eri sukupolvet yhdistyisivät. Mummo voi vaikka sanoa lapsenlapselleen, että tämä kappale soi hänen lapsuudessaan. Meistä on tärkeää, että joululauluperinne jatkuu, sillä se on tärkeä osa suomalaista joulua, Jouluradion musiikkipäällikkö ja vastaava tuottaja Aura Neuvonen sanoo.

Joululauluja on monenlaisia; iloisia, haikeita, jopa surullisiakin. Lasten jouluradioon valitaan ne iloisemmat ja ennen kaikkea yhdessä laulettavat kappaleet.

Kuuntelijat pääsevät vaikuttamaan radion sisältöön. Jouluradion nettisivuilla voi lähettää palautetta ja toivoa kappaleita. Siellä voi myös peukuttaa kappaleita, joista itse tykkää. Palautetta otetaan vastaan myös sosiaalisessa mediassa sekä sähköpostin kautta.

Meistä on tärkeää, että joululauluperinne jatkuu, sillä se on tärkeä osa suomalaista joulua.

Jouluradion väkeä voi tavata eri tapahtumissa. Suurin tällainen kansaa yhdistävä tapahtuma on Joululaulupäivä 15.12. Radion henkilökunta laulattaa silloin Redissä asiakkaita, ja tapahtumaan voi osallistua kuka vaan ja missä vaan.

– Joululaulupäivänä on jokaisella lupa laulaa. Yksin tai porukassa, Neuvonen sanoo hymyillen.

Verkossa kuuluvalla Lasten jouluradiolla on vuosi vuodelta enemmän kuuntelijoita. Viime vuonna heitä oli enimmillään yhtä aikaisesti noin 1 500. Kuuntelijamäärien kasvu johtunee siitä, että joulu on vahvasti perhejuhla, ja Lasten jouluradion musiikki soveltuu täydellisesti perheen yhteisiin hetkiin.

Lasten jouluradion kautta voi vanhempikin kuuntelija palata omaan lapsuuteensa, ja heittäytyä lapseksi. Aura Neuvosen mukaan Lasten jouluradiossa parasta on se, että joulumusiikki ja joulun ilo kuuluvat jokaiselle.

– Me haluamme ehdottomasti palvella lapsia. Kanavallamme on se lapsen vilpitön joulun riemu, jota soisi ihan kaikille.

 

Kirjoittaja työskenteli Kirkko ja kaupungin toimituksessa TET-harjoittelijana.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: