null Lauluyhtye Club for Five teki virsilevyn – tässä ovat viisikon omat suosikkivirret

Club for Fiven Virret-levyllä kuullaan kauneimpia suomalaisia virsiä.

Club for Fiven Virret-levyllä kuullaan kauneimpia suomalaisia virsiä.

Hengellisyys Hyvä elämä

Lauluyhtye Club for Five teki virsilevyn – tässä ovat viisikon omat suosikkivirret

Club for Five juhlistaa 20-vuotista taivaltaan julkaisemalla Virret-levyn.

Susanna Lukkarinen: Oi katsohan lintua oksalla puun

”Varhaisimmat muistoni virsistä liittyvät mummuuni. Hän oli lempeä, huumorintajuinen ja uskovainen nainen, ja hän lauloi kauniilla äänellään meille lapsenlapsille virsiä ja muita lauluja. Mummulassa oli polkuharmoni, jonka päällä lepäsi kaksi Siionin virret -laulukirjaa. Kun pienenä pianistin alkuna soittelin niitä läpi, nousi lempivirrekseni Oi katsohan lintua oksalla puun. Virressä on kaunis melodia, ja sen sanat kuvaavat mummuni tapaa ajatella elämästä. Ei pidä murehtia vaan kannattaa olla kiitollinen jokaisesta hetkestä.”

Juha Viitala: Suvivirsi

”Lempivirteni on ehdottomasti Suvivirsi. Siihen sisältyy niin vahvasti lukuvuoden aherruksen loppu sekä kesän ja ennen kaikkea kesäloman alku. Minulla on vieläkin̈ lapsuudestani vahvasti muistissa koulun päättäjäiset, joissa äitini liikuttui kuullessaan Suvivirren. Samoin on käynyt minulle joka kerta, kun olen kuullut sen omien lasteni kevätjuhlissa. Uskon, että Suvivirsi on monille muillekin suomalaisille eniten nostalgisia muistoja ja tunteita herättävä virsi.”

Tuukka Haapaniemi: Jumala loi auringon, kuun

”Yksi lempivirsistäni on Jumala loi auringon, kuun. Se on myös ensimmäisiä moniäänisiä lauluja, joita olen laulanut. Olimme kesäisin paljon mökillä, ja kävimme myös kylän kirkossa. Sattui niin, että meitä oli isompi porukka sukulaisia samaan aikaan penkissä ja tämän virren aikana kertosäkeen stemma raikui lehtereillä, sanoisinko, aika vahvasti. Palveluksen jälkeen kesäkanttori tuli alas katsomaan, minkä näköinen seurakunta olikaan paikalla. Edelleen virsi tuo mieleen lapsuuden kesäisiä mielenmaisemia.”

Jouni Kannisto: Suomalainen rukous

”Minulle oli iso juttu saada ikuistaa uudelle albumillemme oma sovitukseni virrestä Suomalainen rukous. Muistan jo lapsena koulun kuorossa laulaessani ihailleeni, kuinka luontevasti Taneli Kuusiston sävellys yhdistää keveyttä ja syvältä kouraisevaa. Uuno Kailaan lyriikat ovat voimakkaat. Vaikka isänmaallissävytteinen uskonnollinen teksti ei suoraan henkilöidy kirjoittajaan, olen nyt aikuisena tutustuttuani runoilijan traagiseen elämään löytänyt virrestä entistä suurempaa latausta.”

Maija Sariola: Maan korvessa kulkevi lapsosen tie

”Rakkain virteni on Maan korvessa kulkevi lapsosen tie. Olen laulanut sitä lapsesta saakka erilaisissa perhejuhlissa, niin ristiäisissä kuin hautajaisissakin. Virren sanat ovat koskettavat ja toiveikkaat. Nyt, kun olen itse äiti, sanat sisältävät minulle vielä läheisemmän sanoman.”

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.