null Etsitkö virttä häihin, hautajaisiin tai kastetilaisuuteen? Virsikirjan nettiversiossa sopivan kappaleen löytäminen käy kätevästi

Virsikirja.fi -sivustolla oli viime vuonna yli 430 000 käyttäjää. Lähdekuvat: Istock.

Virsikirja.fi -sivustolla oli viime vuonna yli 430 000 käyttäjää. Lähdekuvat: Istock.

Hengellisyys

Etsitkö virttä häihin, hautajaisiin tai kastetilaisuuteen? Virsikirjan nettiversiossa sopivan kappaleen löytäminen käy kätevästi

Maan korvessa kulkevi lapsosen tie on sivuston selvästi suosituin virsi.

Virsikirja.fi on Suomen evankelisluterilaisen kirkon ylläpitämä virtuaalinen virsikirja. Virret on jaoteltu sivustolla erilaisiin teemoihin: sieltä voi etsiä esimerkiksi hää-, ateria- tai luontoteemaisia lauluja. Lisäksi virsiä voi hakea nimen, numeron, avainsanan, tekijän tai vuosiluvun mukaan.

Sivustolla oli viime vuonna yli 430 000 käyttäjää. Kirkkohallituksen musiikin asiantuntija Teija Tuukkasen mukaan suosio johtuu muun muassa sivuston helppokäyttöisyydestä.

– Nykyään yhä useammasta palvelusta on saatavilla netti- tai appiversio. Digitaalisessa virsikirjassa on myös lisäominaisuuksia, joita fyysisessä kirjassa ei ole, kuten kappaleiden kuuntelumahdollisuus ja se, että sopivaa virttä voi etsiä helposti teeman mukaan.

Tuukkasen mukaan suosituin teema on ollut hautajaiset. Kymmenen haetuimman virren joukkoon lukeutuu monia hautajaisissa usein laulettavia virsiä, kuten Maan korvessa kulkevi lapsosen tie, Päivä vain ja hetki kerrallansa sekä Herra, kädelläsi. Toiseksi suosituin teema on ristiäiset. Suosittuja kastevirsiä ovat muun muassa Jumalan kämmenellä ja Ystävä sä lapsien.

– Maan korvessa kulkevi lapsosen tie on kaikista virsistä selkeästi suosituin, Tuukkanen kertoo.

Sivuston etusivulta voi seurata viikon suosituimpia hakuja. Tällä hetkellä ykkösenä on Jo joutui armas aika eli Suvivirsi, mikä luonnollisesti liittyy käynnissä olevaan vuodenaikaan.

Tuukkasen mielestä on hienoa, että yhdessä laulamisen perinne pysyy yllä.

– Yhdessä laulamista ei oikein enää harjoiteta muualla kuin kirkossa. On hienoa, että virsien laulamisen myötä se elää edelleen kulttuurissamme, Tuukkanen sanoo.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Nosta kädet ilmaan -virsikonsertissa ei tarvitse istua kiltisti hiljaa

Ajankohtaista

Lasten virsiä lauletaan Tikkkurilan kirkossa, Korson kirkossa ja Myyrmäen Virtakirkossa.

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.