null Lauttasaaren kirkon peruskorjaus on ehdolla arkkitehtuurin Finlandia-palkinnon saajaksi – muita ehdokkaita Helsingissä ovat Tanssin talo ja Ajurien talli

Lauttasaaren kirkon peruskorjaus on tehty ammattitaitoisesti ja hienovaraisesti, perusteli esiraati. Lauttasaaren kirkon yhteydessä toimii myös ruotsinkielinen Johannes församling, jonka kirkkosali on kuvassa.

Lauttasaaren kirkon peruskorjaus on tehty ammattitaitoisesti ja hienovaraisesti, perusteli esiraati. Lauttasaaren kirkon yhteydessä toimii myös ruotsinkielinen Johannes församling, jonka kirkkosali on kuvassa.

Ajankohtaista

Lauttasaaren kirkon peruskorjaus on ehdolla arkkitehtuurin Finlandia-palkinnon saajaksi – muita ehdokkaita Helsingissä ovat Tanssin talo ja Ajurien talli

Palkintoraadin mukaan Lauttasaaren kirkon peruskorjaus paransi esimerkillisesti sekä arkkitehtuuria että kirkon toiminnallisuutta.

Lauttasaaren kirkon peruskorjaus on ehdolla arkkitehtuurin Finlandia-palkinnon saajaksi. Tänä vuonna ehdokkaina ovat kolmen helsinkiläisen kohteen lisäksi Chappe-taidemuseo Tammisaaressa ja päiväkoti Martta Wendelin Tuusulassa. Suomen Arkkitehtiliiton (SAFA) myöntämä palkinto jaetaan kymmenennen kerran.

Viisi ehdokasta valinnut SAFAn esiraati perustelee kirkon peruskorjauksen ehdokkuutta näin: ”Alun perin Keijo ja Marja Petäjän suunnittelema Lauttasaaren 50-luvun rationalistisen aikakauden kirkko nojaa vahvasti perinteeseen, jossa pitäjän komein rakennus sijaitsee kukkulalla keskellä kylää ja näkyy kauas. Erittäin mittavan ja vaativan teknisen peruskorjauksen lisäksi merkittävää on ollut kirkon toiminnallisuuden parantaminen ja tilojen loppukäyttäjien tarpeiden huomioiminen. Suojellun rakennuksen peruskorjaus on tehty ammattitaitoisesti, pieteetillä ja hienovaraisesti. Korjauksessa huomioitiin muun muassa päiväkodin, iltapäiväkerhon sekä partiolaisten tilatarpeet. Pohjakerroksen laajennuksen yhteyteen avattiin sisäpihaa hyödyntävä kahvila-ravintola ja lisäksi kirkkoherran virastotilat muutettiin Lauttasaaren musiikkiopiston käyttöön. Peruskorjauksensa myötä Lauttasaaren kirkko on yhä vahvemmin läsnä asukkaidensa arjessa.”

Lauttasaaren kirkon peruskorjauksen suunnittelusta vastasivat Verstas Arkkitehtien Riina Palva (vastaava arkkitehti) ja Anna Puisto (pääsuunnittelija) sekä projektiarkkitehdit Irma Verhe ja Tuula Mäkiniemi.

Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajan valitsee tänä vuonna kehitysjohtaja Anna Herlin, joka kuuluu hissejä ja liukuportaita valmistavan KONE Oy:n omistajasukuun. Voittaja julkistetaan 2. lokakuuta.

Myös rakennuskokonaisuuteen kuuluva liikuntasali on remontoitu. 

Myös rakennuskokonaisuuteen kuuluva liikuntasali on remontoitu. 

Ensimmäistä kuvatekstiä tarkennettu 6.9. klo 11.20. Kuvassa ei ole Lauttasaaren kirkon suurin kirkkosali vaan ruotsinkielisen Johannes församlingin kirkkosali, joka on saman rakennuksen yhteydessä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.