null Leppävaaran seurakuntaneuvosto yksimielinen: palaneen Perkkaan kappelin tilalle pitää rakentaa uusi 

Tältä Perkkaan kappeli näytti ennen tuhoisaa tulipaloa. Nyt tontilla olisi paikka suurin piirtein saman kokoiselle kappelille.

Tältä Perkkaan kappeli näytti ennen tuhoisaa tulipaloa. Nyt tontilla olisi paikka suurin piirtein saman kokoiselle kappelille.

Ajankohtaista

Leppävaaran seurakuntaneuvosto yksimielinen: palaneen Perkkaan kappelin tilalle pitää rakentaa uusi 

Leppävaaran seurakunnalla on tarve suurelle ja monikäyttöiselle tilalle. Varsinainen päätös kappelin rakentamisesta tehdään yhteisessä kirkkovaltuustossa.

Leppävaaran seurakunnan seurakuntaneuvosto tahtoo, että palaneen Perkkaan kappelin tilalle rakennetaan uusi. Tiistaina 14. maaliskuuta kokoontunut seurakuntaneuvosto keskusteli seurakunnan tilantarpeesta ja oli yksimielisesti uuden kappelin rakentamisen kannalla.

– Meillä on ollut keskustelua aiheesta aiemminkin, mutta lokakuussa silloinen seurakuntaneuvosto päätti, että marraskuun seurakuntavaaleissa valittavat uudet luottamushenkilöt saavat ottaa sitten tähän kantaa. Näin asia siirtyi tämän vuoden puolelle, Leppävaaran kirkkoherra Kalervo Salo kertoo.

Leppävaaran seurakunta tarvitsisi uutta kappelia kirkollisiin toimituksiin, kasteisiin, häihin ja hautajaisiin. Tilaa tarvitsevat myös esimerkiksi erilaiset ryhmät, perhetoiminta ja vieraskieliset yhteisöt kokoontumisia ja messujen viettoa varten. Tilaa voisivat hyödyntää esimerkiksi englannin-, kiinan-, arabian- ja venäjänkieliset kristityt ympäri pääkaupunkiseutua. Perkkaan kappeli voisi palvella ihmisiä yli kuntarajojen, sillä sinne on hyvät yhteydet myös julkista liikennettä käytettäessä.

Salon mukaan ajatus on, että uusi kappeli olisi mahdollisesti samaa kokoluokkaa kuin edellinen. Perkkaan kappeliin saattoi kokoontua maksimissaan 80 henkilöä. Tilan tulisi kuitenkin paremmin vastata nykyajan tarpeita muun muassa esteettömyyden osalta.

– Uutta suunnittelua voisi edustaa myös se, että kappeli olisi jotakin muuta kuin hirttä ja puuta, Salo sanoo.

Espoon seurakuntayhtymä on viime vuosina pyrkinyt karsimaan käytössä olevien tilojen määrää vähintään 7 000 neliömetrillä.

– Se tekee tämän tavoitteen saavuttamisesta vaikeampaa, mutta toisaalta seurakuntaneuvostomme on tehnyt merkittäviä luopumispäätöksiä jo ennen Perkkaan kappelin paloa.

Leppävaaran seurakuntaneuvosto on päättänyt luopua Perkkaan seurakuntatalosta, Lasten kappeli Arkista ja toimistotila Stellasta. KilonRistin toimitilasta kehitetään yhteiskäyttötila yhdessä perheneuvonnan kanssa. Perkkaan kappeli oli tarkoitus säästää.

– Voisi sanoa, että me olemme osuutemme tehneet.

Seurakuntaneuvosto ei pysty päättämään rakennusprojektin aloittamisesta eikä rahoituksesta, vaan seuraavaksi asiaa käsitellään seurakuntayhtymässä ja yhteisissä luottamuselimissä.

– Tie on vielä pitkä siihen, että yhteinen kirkkovaltuusto rakentamispäätöksen tekisi, mutta tämä oli ensimmäinen askel, Kalervo Salo toteaa.

Perkkaan kappeli tuhoutui tulipalossa kiirastorstaina aamuyöllä 2022. Perkkaan kappelin rauniot on purettu ja tontti on tällä hetkellä tyhjillään.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.