null Leppävaaran seurakuntaneuvostossa pohdittiin Perkkaan kappelin tontin tulevaisuutta – tontti on nyt raivattu ja vaihtoehtoja on monta

Perkkaan kappeli tuhopoltettiin kiirastorstaina 2022. Kappelin rauniot odottivat yhä purkulupaa heinäkuussa 2022, mutta nyt tontti on raivattu.

Perkkaan kappeli tuhopoltettiin kiirastorstaina 2022. Kappelin rauniot odottivat yhä purkulupaa heinäkuussa 2022, mutta nyt tontti on raivattu.

Ajankohtaista

Leppävaaran seurakuntaneuvostossa pohdittiin Perkkaan kappelin tontin tulevaisuutta – tontti on nyt raivattu ja vaihtoehtoja on monta

Päätöksenteko tulipalossa tuhoutuneen kappelin tontin kohtalosta jää ensi vuonna aloittavalle uudelle seurakuntaneuvostolle.

Leppävaaran seurakunta on käynnistänyt keskustelun siitä, mitä pitäisi tehdä tulipalossa tuhoutuneen Perkkaan kappelin tontille. Asia oli esillä Leppävaaran seurakuntaneuvostossa 11. lokakuuta, mutta varsinainen päätöksenteko jää marraskuun seurakuntavaaleissa valittavalle uudelle seurakuntaneuvostolle. Leppävaaran seurakunnan työntekijät ovat saaneet kertoa mielipiteensä heille suunnatussa kyselyssä, joka tehtiin päätöksenteon pohjaksi.

Perkkaan kappelin tontti on nyt raivattu, ja vaihtoehtoja sen tulevaisuuden suhteen on monta. Ensimmäinen on se, että tontille rakennetaan joko uusi kappeli tai muu kirkollinen rakennus, kooltaan samaa luokkaa kuin Perkkaan kappeli oli. Toinen vaihtoehto on se, että tontille haetaan lisää rakennusoikeutta tai kaavamuutosta.

– Tämä tarkoittaisi yhteistyöhanketta jonkin toisen toimijan kanssa. Tontin käytössä on kuitenkin rajoitteita, koska se sijaitsee aivan Kehä I:n tuntumassa. Asumiskäyttöön tontti ei sovellu eikä myöskään vanhusten palveluyksiköksi tai lasten käyttöön melu- ja pölyhaittojen vuoksi, Leppävaaran seurakunnan kirkkoherra Kalervo Salo kertoo.

Myös se on mahdollista, että seurakunta ei rakennuta tontille mitään.

– Espoossa, kuten Helsingissäkin, on tavoitteena, että seurakuntien kiinteistöjen kerrosneliömäärä vähenee. Täytyy löytyä tasapaino kiinteistö- ja henkilöstöresurssien kanssa, Salo sanoo.

Yksi vaihtoehto on se, että seurakunta etsisi käyttöönsä vuokratilaa Perkkaan alueelta.

– Tyhjillään olevaa kivijalkatilaa on olemassa. Jokin pienehkö seurakuntatila voisi palvella lapsi- ja nuorisotyötä, eläkeläisten toimintaa ja kansainvälistä toimintaa eli juuri sellaista toimintaa, jota Perkkaan kappelissakin oli.

Perkkaan kappelin tuhouduttua tulipalossa Leppävaaran seurakunta on siirtänyt toimintaansa muihin tiloihinsa. Niiden käyttöaste on nyt korkea. Kaikille yhteistyökumppaneille ei ole pystytty tarjoamaan tilaa entiseen tapaan.

– Hankalinta on ollut sijoittaa kansainvälistä toimintaa uudelleen, koska tilojen pitäisi olla hyvien kulkuyhteyksien päässä. Eläkeläiset ovat kokoontuneet Albergan kartanossa, mutta sekään ei ole paras mahdollinen paikka, koska sinne on Perkkaalta matkaa eikä paikka ole esteetön.

Helpotusta Leppävaaran seurakunnan tilanteeseen tuo se, että Leppäsiivessä sijaitseva nuorisotila laajenee, ja siellä voidaan järjestää toimintaa myös lapsille.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.