null Luonto kutsuu leikkimään perheiden retkillä – näille juhannusviikon retkille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen

– Luonnon helmassa aistit avautuvat, ruoka maistuu ja mieli rauhoittuu, varhaiskasvatuksen ohjaaja Aila Pihlajavesi sanoo.

– Luonnon helmassa aistit avautuvat, ruoka maistuu ja mieli rauhoittuu, varhaiskasvatuksen ohjaaja Aila Pihlajavesi sanoo.

Ajankohtaista

Luonto kutsuu leikkimään perheiden retkillä – näille juhannusviikon retkille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen

Espoon tuomiokirkkoseurakunta kutsuu lapset ja vanhemmat päiväretkelle Nuuksioon ja Oittaalle. 

Juhannusviikolla Espoossa järjestetään kaksi perheiden retkeä. Mitä ne ovat, Espoon tuomiokirkkoseurakunnan johtava varhaiskasvatuksen ohjaaja Aila Pihlajavesi?

– Ne ovat vapaamuotoisia päiväretkiä Nuuksion Kattilaan ja Oittaan Pirttimäkeen. Molemmat ovat perheille helppoja lähiluontokohteita. Paikan päälle kuljetaan omin kyydein tai bussilla.

– Mukaan voi ottaa omat eväät. Seurakunta tarjoaa mehut ja keksit. Kattilassa voi paistaa makkaroita, mikäli metsäpalovaroitus ei ole voimassa. Pirttimäessä on kahvila avoinna, ja siellä voi esimerkiksi nauttia keittolounaan.

Millaista ohjelmaa on luvassa?

– Ihmettelemme luonnon kauneutta, tapaamme toisiamme ja tutustumme uusiin ihmisiin. Seurakunta järjestää lapsille ja aikuisille yhteisiä leikkejä. Otamme mukaan esimerkiksi ulkoleikkivälineitä. Lapset ovat omien vanhempiensa kanssa, sillä siellä ei ole erillistä lastenhoitoa.

– Luonnossa lapsille ei useinkaan tarvitse keksiä viihdykettä, sillä heidän mielikuvituksensa pääsee siellä valloilleen. He löytävät metsästä luonnon omia leikkikaluja. He voivat esimerkiksi kiipeillä, tasapainoilla kävelemällä kaatuneen puunrungon päällä ja hyppiä kiveltä kivelle.

Miten retkille pääsee mukaan?

– Helposti, sillä niihin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Riittää, kun tulee lasten kanssa paikan päälle.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Lapset nauttivat pienistä retkistä – luonnossa voi ihastella jättimäisiä puita ja katsella maailmaa luupin läpi

Ajankohtaista

Espoon tuomiokirkkoseurakunnan retkiperhekerhot menevät Träskändan kartanopuistoon ja Pirttimäen ulkoilualueelle. Perheet ovat toivoneet seurakunnalta luontoretkiä.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.