Malmin ja Haagan seurakuntien tiloissa voidaan vihkiä kaikki parit

Malmin ja Haagan seurakuntien tiloissa voidaan vihkiä kaikki parit

Seurakuntaneuvostot päättivät asiasta tiistai-iltana.

Helsinkiläisten Malmin ja Haagan seurakuntien seurakuntaneuvostot päättivät, että seurakuntien tilat ovat käytettävissä kaikkien parien vihkimiseen. Päätökset tarkoittavat sitä, että niin kirkot kuin seurakuntatalot ovat myös samaa sukupuolta olevien parien käytössä, kun uusi avioliittolaki astuu voimaan 1. maaliskuuta.

Haagan seurakuntaneuvostossa 6.2. tehtyyn päätökseen jätettiin yksi eriävä mielipide. Malmilla jouduttiin 7.2. pidetyssä kokouksessa myös äänestämään. Siellä seurakuntaneuvoston päätös syntyi äänin 8–6. Vähemmistöön jääneet olisivat halunneet, ettei Malmin seurakunnan tiloja käytetä samaa sukupuolta olevien parien vihkimiseen. Äänestyksessä voittanut ehdotus oli Malmin kirkkoherran Heikki Arikan tekemä.

Arikka kertoo, että hän on myös antanut seurakuntansa papeille omantunnon vapauden. Papit saavat itse päättää, vihkivätkö he samaa sukupuolta olevia pareja vai eivät. Arikan mukaan osa papeista on tähän valmis. Omaa päätöstään hän ei ole vielä tehnyt.

Haagan kirkkoherra Marja Heltelän mukaan vihkimisestä on keskusteltu avoimesti papiston kanssa.

– Meillä on fiksuja pappeja töissä. He voivat itse tehdä päätöksen omasta toiminnastaan suuntaan tai toiseen, kommentoi Heltelä.

 

Juttua muokattu 8.2.2017 klo 14.00: Lisätty mm. Marja Heltelän kommentti.

 

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: