null Malmin seurakunta lähti mukaan Koko Suomi tanssii -haasteeseen

Malmin seurakunnan työntekijät lähtivät mukaan tanssikampanjaan, vaikka montaa alkuun ujostutti. Kuvakaappaus videolta.

Malmin seurakunnan työntekijät lähtivät mukaan tanssikampanjaan, vaikka montaa alkuun ujostutti. Kuvakaappaus videolta.

Ajankohtaista

Malmin seurakunta lähti mukaan Koko Suomi tanssii -haasteeseen

Koko Suomi tanssii -haasteeseen ei ole aiemmin osallistunut seurakuntia. Nyt Malmi haastaa muut seurakunnat mukaan.

Malmin seurakunnan kirkkoherra Heikki Arikka oli oitis valmis ryhtymään tuumasta toimeen, kun hänen seurakuntansa pappi, tanssia harrastava Sofia Tuomenvirta ehdotti osallistumista Koko Suomi tanssii -kampanjaan.

– Tässä on perustana Suomi 100 vuotta -teema. Myös tämän tanssin koreografia on erinomainen, toimii ja sopii mielestäni kirkkoon loistavasti. Se on kuin pieni jumalanpalvelus jo itsessään, Arikka perustelee tanssivideon tekoa.

Pari päivää ennen kuvauksia seurakunnan eri ammattiryhmien edustajien sähköpostiin napsahti opetusvideo, jonka avulla tanssiliikkeitä saattoi harjoitella. Video kuvattiin viikko sitten, kertarysäyksellä, seitsemän tunnin sessiossa. Videolla mukana olleet 27 työntekijää näkivät lopputuloksen eilen illalla ensimmäistä kertaa.

– Olen ylpeä ja onnellinen työntekijöistäni, jotka pienen ennakkovarauksen jälkeen uskaltautuivat lähtemään mukaan. Se, miten heittäydyttiin ja rohjettiin olla omien työkavereiden edessä, oli liikuttavaa.

Videolla mukana olleiden joukossa oli vain kaksi tanssia harrastavaa, muiden tanssitaito kehittyi yhdessä tehdessä. Kirkkoherra Arikka tunnustaa omaavansa tavallisen suomalaisen miehen varsin vaatimattoman tanssikokemuksen.

– Olen ekstrajäykkä kaveri, joten tämä oli todella iso ponnistus myös minulta. En ehtinyt itse katsoa opetusvideota, joten koko kuvauksen ajan oli kylmä hiki ja se yhdistettynä luontaiseen kankeuteen vaati kuvauksissa todella aitoa heittäytymistä. Luulen, että ehkä joskus Pyhä Henki kantaa enemmän kuin pastorin taidot, Arikka naurahtaa.

Fyysisyys ei ole meidän suomalaisten valtteja, eikä se ole kirkossakaan mitenkään yksinkertaista ja helppoa.

Ehkä juuri Arikan esimerkki ja heittäytyminen rohkaisi työntekijät mukaan. Moni arasteli aluksi, ettei osaa tanssia, eikä rytmitajukaan ole hyvä.

– Fyysisyys ei ole meidän suomalaisten valtteja, eikä se ole kirkossakaan mitenkään yksinkertaista ja helppoa. Meitä kasvatetaan edelleen jotenkin fyysisen häpeän kautta ja se on kyllä surullista. Olemme jäykkiä ja ujoja käyttämään vartaloamme. Jos kuitenkin ajattelemme Jumalan luoneen meidät omaksi kuvakseen ja jokaisen sellaisenaan edustavan Jumalaa, miksi meidän pitää hävetä fyysistä puoltamme ja sen käyttöä, esimerkiksi tanssia, Arikka pohtii.

Videon teko on Arikan mielestä ollut hyvä projekti koko työyhteisölle.

– Moni mukana olleista on sanonut että videon tekopäivä on ollut elämän paras työpäivä tähän saakka! Yhdessä oleminen ja heittäytyminen sekä sellaisen tekeminen, mitä kukaan ei oikein luontaisesti osaa, on ollut työyhteisöä yhdistävä ja tiivistävä kokemus.

Videon alkuun on sisällytetty viittoma, joka merkitsee "Tämä on sinulle".

– Muutamassa yksityisviestissä on kerrottu, että video on koskettanut, ollut henkilökohtainen ja sopinut juuri omaan, tiettyyn elämäntilanteeseen. Se on koettu hyvin hengelliseksi jutuksi, mikä on tietysti hyvä kuulla. Kirkossa puhutaan puhuvasta hiljaisuudesta ja liturgiasta, siitä miten eleillä ja liikkeillä pystytään puhuttelemaan ja puhutaan. Minusta tämä sama ajatus toteutuu videossa ja koreografiassa, tanssin keinoin puhutaan siinä paljonkin. Toivon myös, että tässä nähdään ylistystä Jumalalle, hengellinen evankeliumin ja armon viesti.

Toista video

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Malmin seurakunta kokeilee yhteistyötä Verkosto-seurakunnan kanssa – Verkosto korostaa yhteisöllisyyttä ja vapaaehtoistyötä

Ajankohtaista

Yhteistyön tarkoituksena on saada uusilla toimintamalleilla Malmin seurakuntaan mukaan enemmän nuoria aikuisia ja lapsiperheitä.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.