null Hyvää pyhää: Lähes kaikesta on päästettävä irti

Hengellisyys

Hyvää pyhää: Lähes kaikesta on päästettävä irti

Jeesus luopui vapaudestaan ja elämästään, että me saisimme seurata häntä.

Jeesus on astunut luopumisen tielle. Vielä väkijoukot seuraavat häntä ja janoavat kuulla hänen opetuksiaan. Kuulijoiden joukossa on monenlaisia ihmisiä ja siksi sinne mahtuu monia tapoja tulkita Jeesuksen sanat. ”Joka panee alttiiksi elämänsä, saa osaksi ikuisen elämän”, sanoo Jeesus, ja joku kuulee sen ”kärsi, kärsi, kirkkaamman kruunun saat”. Hänelle kokemus on todistanut, ettei elämän kuulu olla muuta kuin loppumatonta raadantaa selviämisen takia. Vihdoin lupaus, että se palkitaan joskus.

Ihmeiden ihailija vakuuttuu taivaallisen äänen jylinästä. Hän loistaa, kun kuulee sanat nimen kirkastamisesta. Vihdoinkin näyttävä ilmestys! Tätä hän on odottanut: lopultakin mies, joka kääntää historian ikuiseksi voittokuluksi. Tarkkaavainen kuuntelija on huomannut Jeesuksen puheissa toistuvat viittaukset kuolemaan ja ehtinyt huolestua lempeän miehen menettämisestä.

Joka rakastaa elämäänsä, kadottaa sen, alttiiksi antava saa ikuisen elämän, sanoo Jeesus väkijoukolle ja meille. Sitten hän selittää koko systeemin. Hyvistä hetkistä on päästettävä irti, rakkaista ihmisistä on päästettävä irti, kärsimyksestäkin on joskus päästettävä irti. Ainoa, mihin kuuluu tarrautua kiinni, on Jeesuksen seuraaminen. Hän antaa alttiiksi elämänsä rakkaudesta Jumalaan ja ihmisiin. Luopumisen tie ei ole itsetarkoitus, vaan se on yhteinen hyvä. Sille tielle hän kutsuu sanan kuulijat. Hän luopuu vapaudestaan ja elämästään, että me saisimme seurata häntä sinne, minne hän menee.

Muista kuolemaasi

Päivän raamatuntekstissä Jeesus muistaa kuolemaansa. Se palvelee elämää. Voit muistaa kuolemaasi tavallisen päivän mittaan. Kun tapaat rakkaitasi, kysy mielessäsi itseltäsi, mitä sanoisit heille, jos sinulla ei olisi huomista. Kun syöt, maistele ruokaa huolellisesti kuin viimeistä ateriaasi. Kun päivän päätteeksi menet maate, käy läpi kaikki se arkipäiväinen hyvyys, joka ympäröi sinua. Mieti, mikä tavallisesti estää sinua huomaamasta runsautta, ja tee paastopäätös. Lisää hyvän huomaamista paaston ajaksi.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Hyvää pyhää: Kutsuja pitää huolta omastaan

Hengellisyys

Ihminen ei voi tietää toisen puolesta. Elämän valinnoissa Jumala ohjaa oikealle tielle.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.