null Hyvää pyhää: Kutsuja pitää huolta omastaan

Hengellisyys

Hyvää pyhää: Kutsuja pitää huolta omastaan

Ihminen ei voi tietää toisen puolesta. Elämän valinnoissa Jumala ohjaa oikealle tielle.

Mestari, en osaa tulkita ilmettäsi, mutta sanasi saavat sisimpäni kuohumaan. Käsitän kyllä, mitä tarkoitat, kun puhut edessä olevasta kärsimyksestä vallanpitäjien käsissä. Sinä olet heille uhka. Tuhannet ihmiset haluavat kuulla mieluummin sinua kuin heitä. Käännät asiat tuoreeseen valoon etkä katso ohi pienimmästäkään. Mestari, sinun kohtaamisesi ravistaa ihmisen hereille tottumuksen unesta ja herättää toivon. Voisiko elämällä todella olla suurempi merkitys kuin vain selviytyminen yhdestä vaikeasta hetkestä toiseen?

Mestari, en tajua sanojasi tulevasta kuolemasta tai ylösnousemuksesta. Kaikenlaista sinun seurassasi on nähty, mutta tämä on mahdottoman rajamailla. Kuolema on kuolema, eikä sellaista saa tapahtua rakkaalle ystävälle. Vaikka oletkin luvattu Messias, ei kukaan ole koskaan tullut rajan toiselta puolelta takaisin.

Siksi tekee mieli torjua sanasi. Samalla hetkellä kun silmäsi leimahtavat ja käsket Saatanan pois, ymmärrän. Minun käsitykseni hyvästä ei ole sinun käsityksesi siitä. Minulle hyvä pitää sisällään onnea, syvää iloa, yhteyttä ja jatkuvaa kasvua. Sinun kutsumusnäkysi katsoo yli inhimillisen hyvän määritelmän. Näköpiirissäsi ei ole hetkellinen vaan ikuinen hyvä.

Toisen puolesta tietämisen torjut tiukasti. Elämän valinnat ovat Jumalan ja kutsumukselle kuuliaisen välinen, kahdenkeskinen asia. Hän ohjaa meidät oikealle tielle. Kutsuja pitää huolta omastaan silloinkin, kun tie vie keskelle kärsimyksiä. Siksi vaikeaa ei tarvitse vältellä.

Jätä neuvomatta

Jätä viikon ajan sanomatta kaikki hyvät neuvosi muille.

Voit vaikka merkitä muistiin tukkimiehen kirjanpidolla kaikki hetket, jolloin mielesi tekisi neuvoa jotakuta, puuttua toisen ihmisen elämän epäkohtaan tai tarjota omaa elämääsi esimerkiksi jollekulle.

Neuvomisen sijaan opettele kysymään. Selvitä, mitä toinen ihminen ajattelee. Pyydä hiljaa mielessäsi Jumalaa siunaamaan jokainen viikolla kohtaamasi ihminen, jota ennen olisit neuvonut.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Hyvää pyhää: Keskittyminen auttaa toimimaan oikein

Hengellisyys

Jeesusta kiusattiin toivottomuudella ja valheellisella toivolla, kun hän hoiti tehtäväänsä maan päällä.