null Metrolla musiikkiin: kesäinen konserttisarja kaikuu Itä-Helsingin kirkoissa

Katri Vanhamäki toimii Mikaelin seurakunnan kanttorina. Hän soittaa Metrolla musiikkiin -sarjassa kantaesityksen uruilla.

Katri Vanhamäki toimii Mikaelin seurakunnan kanttorina. Hän soittaa Metrolla musiikkiin -sarjassa kantaesityksen uruilla.

Hyvä elämä

Metrolla musiikkiin: kesäinen konserttisarja kaikuu Itä-Helsingin kirkoissa

Metrolla musiikkiin -konserttisarjassa kuullaan muun muassa käsikello-orkesteria ja barokkiyhtyettä sekä klavikordin soittoa. Sarjan aiheena on Rauhaa!

Kanttori Katri Vanhamäki kertoo Metrolla musiikkiin -konserttisarjasta:

”Itä-Helsingin metroradan varren seurakunnat järjestävät Metrolla musiikkiin -konserttisarjan kesäkuusta elokuuhun. Mukana ovat Herttoniemen, Mikaelin ja Vuosaaren seurakunnat sekä Matteus församling.

Metrolla musiikkiin -sarjaa on järjestetty yli 20 vuotta. Tänä vuonna konsertteja on viidessä kirkossa ja yhdessä kappelissa. Konsertteihin on vapaa pääsy. Myymme 10 euron ohjelmalehtistä konserttisarjan tukemiseen.

Konserttisarjan aiheena on Rauhaa! Musiikki ei kuitenkaan ole kokonaan erityisen rauhallista, vaan mukana on monenlaista musiikkia.

Avajaiskonsertissa Mat­teuksenkirkossa esiintyvät järjestäjäseurakuntien kanttorit. Kanttoreiden käsikello-orkesteri soittaa kuorokäsikelloilla pari kappaletta. Minä soitan avajaiskonsertissa uruilla Jyrki Linjaman säveltämän kantaesityksen. Teos on virsikokonaisuus, joka liittyy Linjaman säveltämään virteen 925c.

Mikaelinkirkossa esiintyy kansainvälisiä urkukilpailuja voittanut nuori urkuri Aleksanteri Wallius. Muusikko Anna Maria McElwain soittaa akustisen musiikin yhtä hiljaisinta soitinta Puotilan kappelissa. Hän esittää klavikordilla Johann Sebastian Bachin sävellyksiä.

Vuosaaren kirkossa kuullaan konsertti, jossa on virsiä ja hengellisiä lauluja jazzmausteilla. Vuosaaren kirkkoon tulee esiintymään myös Barokkiyhtye Galantina viiden soittajan kokoonpanolla. Viulu, kitara ja piano -trio esittää Myllypuron kirkossa italialaista musiikkia.

Päätöskonsertissa esiintyy huippukuoro Spira-ensemble.

Itse odotan eniten Keskiajan kukat -konserttia Puotilan kappelissa. Siinä yhdistyvät keskiajan musiikki, suomalaiset kansansävelmät ja elektroniikka. Konsertit alkavat kello 19 – ne eivät ole liian aikaisin. Päivän on ehtinyt viettää vaikka rannalla, ja illaksi voi tulla vielä kulttuurin pariin.”

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Espoon vanhassa kivikirkossa soi kesämusiikki – luvassa intiimejä musiikkihetkiä, kantaesitys ja kansainvälisiä artisteja

Hyvä elämä

Urkuyö ja Aaria -konsertit ovat kaikuneet Espoon tuomiokirkossa kesätorstaisin vuodesta 1986. Suvisunnuntain iltamusiikki -konsertteja on kuultu yli 20 kesänä.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.