null Lauttasaaren joulupolulla tapahtuu monessa kohdassa – ”Vanhan ruutikellarin luona on valaistu seimi, on glögipiste ja kaksi lammasta sekä Pasi-aasi”

– Vuonna 1885 rakennettuun ruutikellariin pääsee kurkkaamaan sisään joulupolulla, vinkkaa seurakuntakoordinaattori Tomi Panigrahi.

– Vuonna 1885 rakennettuun ruutikellariin pääsee kurkkaamaan sisään joulupolulla, vinkkaa seurakuntakoordinaattori Tomi Panigrahi.

Ajankohtaista

Lauttasaaren joulupolulla tapahtuu monessa kohdassa – ”Vanhan ruutikellarin luona on valaistu seimi, on glögipiste ja kaksi lammasta sekä Pasi-aasi”

Lauttasaaren seurakunta järjestää joulupolun Särkiniemen ulkoilualueella lauantaina 18.12.

Seurakuntakoordinaattori Tomi Panigrahi, te toteutitte joulupolun jo kerran 27.11. Miten meni sillä kertaa?

– Sana oli kiirinyt täällä Lauttasaaressa hyvin. Olimme iloisesti yllättyneitä siitä, kuinka moni tuli paikalle. Mukaan tuli myös lenkkeilijöitä ja koiran ulkoiluttajia, jotka näkivät valojen kajastavan pimeydessä ja tulivat katsomaan, mitä tapahtuu.

Mitä joulupolun varrella tapahtuu?

– Noin 600 metrin reitillä tapahtuu monessa paikassa. Vanhan ruutikellarin luona on valaistu seimi, on glögipiste ja kaksi lammasta sekä Pasi-aasi. Lapset saavat etsiä enkeliheijastimia puista. Kamarikuoro ja lapsikuoro laulavat joululauluja.

Millainen savotta on järjestää joulupolku pimeään metsään?

– Koko Lauttasaaren seurakunnan henkilöstö on mukana. Näyttelijöinä on vapaaehtoisia, ja esimerkiksi käsikirjoituksen laativat aktiiviset nuoret, jotka ovat olleet tekemässä myös pääsiäisvaellusta. Äänentoistoon ja valaistukseen tarvitsemme ammattilaisia.

– Viime vuonna kaikki oli suunniteltu valmiiksi, mutta jouduimme perumaan tapahtuman päivän varoitusajalla koronarajoitusten kiristyttyä.

Entä jos tilanne vaikeutuu tästä?

– Jos ulkotapahtumiakin joudutaan rajoittamaan, emme tietenkään ota terveysriskejä. Mutta vielä on keinoja käyttämättä: polkua voisi esimerkiksi kiertää 20 hengen ryhminä, jos vapaa kulkeminen omaan tahtiin ei onnistu. Toivottavasti voimme tarjota ulkoilijoille jouluelämyksen!

Joulupolku la 18.12.2021 klo 16–19 Särkiniemessä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.