null Joulukuusipuisto avautuu Soukan kappelilla – ”Se on kuin tuoksuva valokeidas pimeyden keskellä”

– Soukan kappelin joulukuusipuistosta tulee tänäkin vuonna valokeidas pimeyden keskelle, Espoonlahden seurakunnan perhetyön ohjaaja Tanja Routama sanoo.

– Soukan kappelin joulukuusipuistosta tulee tänäkin vuonna valokeidas pimeyden keskelle, Espoonlahden seurakunnan perhetyön ohjaaja Tanja Routama sanoo.

Ajankohtaista

Joulukuusipuisto avautuu Soukan kappelilla – ”Se on kuin tuoksuva valokeidas pimeyden keskellä”

Vapaaehtoiset koristelevat 16 joulukuusta, jotka lahjoitetaan eteenpäin joulun alla.

Soukan kappelille rakennetaan joulukuusipuisto. Mikä se on, Tanja Routama?

– Kappelin sisäpihalle tuodaan espoolaisten iloksi 16 kuusta, jotka koristellaan ja valaistaan eri tavoin. Seurakunta saa kotimaiset kuuset lahjoituksena.

– Kuusien koristelijoiksi on ilmoittautunut järjestöjä, yrityksiä, perheitä, naapurustoja ja harrasteporukoita. He kiinnittävät puiden oksille itse hankkimansa koristeet ja valot. Seurakunta tarjoaa sähköt. Jokaisen kuusen luona olevassa kyltissä kerrotaan, mikä taho on koristellut puun.

Mitä erityistä siellä on?

– Viidettä kertaa järjestettävästä kuusipuistosta tulee satumaisen ihana ja tunnelmallinen paikka. Se on kuin tuoksuva valokeidas pimeyden keskellä, ja siellä voi piipahtaa milloin tahansa, esimerkiksi iltalenkillä.

– Paikka on edellisinä vuosina ollut suosittu käyntikohde. Kuusipuisto avautuu silmien eteen, kun kävelee Soukan koulun ja kappelin välissä kulkevaa kevyen liikenteen väylää pitkin. Puistossa on yksi puu, johon kuka tahansa voi käydä kiinnittämässä muutaman koristeen.

Mihin joulukuuset päätyvät?

– Ne lahjoitetaan vähävaraisiin tai muuten haasteellisessa elämäntilanteessa oleviin perheisiin. Kuusiarvontaan voi ilmoittautua minulle sekä Espoonlahden kirkon ja Soukan kappelin vahtimestareille.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.