null Mielipide: Aito avioliitto -järjestön toiminta on vahingollista lapsille ja nuorille

Puheenvuorot

Mielipide: Aito avioliitto -järjestön toiminta on vahingollista lapsille ja nuorille

Korson markkinoilla 13.9. oli Aito avioliitto -järjestö esillä julistamassa ydinperheen fundamentaalista asemaa sekä translain uudistuksen tarpeettomuutta. Viesti oli sekä homo- että transfobinen. Vaikka he ovat naamioineet agendansa lasten ja perheiden puolustamiseksi, he rajaavat joukon lapsia ulos perhepolitiikastaan. Itsensä jalustalle korottamalla he väheksyvät muiden perheitä.

Jokainen lapsi on ainutkertainen, ja hän voi syntyä vain omaan perheeseensä. Toisaalta monet perheet voivat toimia myös sijais- tai adoptioperheenä. Jos sateenkaari- tai yhden vanhemman perheitä vastustetaan, annetaan viesti, että näihin perheisiin syntyneet lapset ovat huonoja eikä heitä saisi olla olemassa.

Aito avioliitto myös välittää kuvaa, että sateenkaariperheiden lapset kärsisivät, vaikka tutkimusten mukaan he ovat yhtä hyvinvoivia kuin muutkin lapset.

Yhdistys on myös ottanut transihmiset hampaisiinsa. Se on vähän sama, kuin jos terveet vastustaisivat sairaanhoitoa. Transhoitoihin liittyvä juridiikka kuuluu sukupuolivähemmistöille. Ei siinä ole mitään vastustettavaa niillä, joita asia ei koske. Hoidosta vastaavat ammattilaiset, jotka kyllä osaavat arvioida hoidon tarpeen.

Jos lapsen hyvinvointi on aidosti keskiössä, kohdataan hänet ja hänen perheensä arvostavasti. Lapsen tarpeet  sukupuolen ilmaisun suhteen ovat osa lapsen hyvinvointia. Myös seksuaalisuus on osa elämää jo lapsesta saakka, eivätkä  kaikki alaikäiset ole heteroita. On vahingollista leimata lapsi ja hänen perheensä huonoiksi.


Yuri Höykinpuro
sosionomi AMK, pari- ja seksuaaliterapeutti, kahden lapsen isä,Helsinki


Martta Kaatra
luokanopettaja, sateenkariperheaktiivi, neljän lapsen äiti, Vantaa 


Anni Pasanen
luokanopettaja, HeSetan puheenjohtaja v. 2015, Helsinki


Demian Seesjärvi
perhehoitaja, Helsingin kaupungin sosiaalitoimen vastaanottotoiminta, KehoÄäni -terapeutti, sertifioitu TRE-ohjaaja
Helsinki


Petri Segerholm
sosionomi ylempi AMK, tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasiantuntija, sateenkaariperheellinen kolmen lapsen isä ja sijaisvanhempi, Helsinki

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.