null Mielipide: Sukupuolia on vain kaksi

Puheenvuorot

Mielipide: Sukupuolia on vain kaksi

Sami Suhonen ja Mikko Ala-Kapee kirjoittivat sukupuolesta sekä Aito avioliitto -yhdistyksestä tavalla, joka poikkeaa todellisuudesta ja antaa harhauttavan käsityksen yhdistyksen edustamasta kannasta. Yhdistyksemme pitäytyy biologiseen tosiasiaan ihmisen kahdesta eri sukupuolesta. Se on ihmisen pysyvä, synnynnäinen ominaisuus, jota ei pystytä muuttamaan millään lääketieteellisellä keinolla. Hoidoilla voidaan muuttaa yksilö ulkoisesti näyttämään vastakkaisen sukupuolen edustajalta, mutta henkilön sukupuolta ei voida aidosti muuttaa.

Käsitämme moninaisuuden niin, että on luonteeltaan ja ammattitoiveiltaan monenlaisia tyttöjä ja poikia. Tyttö voi touhuta kädet mustina auton moottorin kimpussa ja poika voi leipoa kädet pullataikinassa. Näin on aina ollut, eikä siinä ole mitään väärää eikä uutta. Näin onkin käsitetty alkuperäisessä Opetushallituksen oppaassa koskien sukupuolen moninaisuutta. Sukupuoli-ideologia pyrkii häivyttämään sukupuolen tai korvaamaan biologisen sukupuolen ideologisella sukupuolella väittäen, että jokainen voi ”valita itse” sukupuolensa. Kalliiden kustannusten lisäksi pidämme sukupuoli-ideologisia vaatimuksia turhina, epäkäytännöllisinä ja haitallisina. Sukupuoli-ideologia pyrkii vääristämään käsityksen ihmisen sukupuolesta, ja sillä on oleellisia haittavaikutuksia yhteiskunnassamme.

Nykyään nuorten keskuudessa on yleistä, että aivan muista juurisyistä johtuvia ongelmia yleistetään johtuvaksi omasta ”väärästä” sukupuolesta, joka halutaan ”korjata” ja vaaditaan hoitoja. Tähän liittyy koulukirjoihinkin tuotu haitallinen tarjonta ”voit korjata sukupuolesi”. Yläkoulun elämänkatsomustiedon oppikirja Kompassissa kerrotaan valhetta, että mieskin voi synnyttää. Jokaisella tulisi olla turvallista olla koulussa. Tämä koskee fyysisen turvallisuuden lisäksi myös oikeutta olla turvassa henkiseltä ahdistelulta. Lapsia ja nuoria tulee suojella kaikelta haitalliselta vaikuttamiselta, kuten sukupuoli-ideologialta. Kouluympäristössä ei tule sallia sukupuoli-ideologisten etujärjestöjen vaikutusta symboleina, teksteinä, lippuina, puheina tai opetuksen yhteydessä. Neutraaliin kouluympäristöön ei kuulu sateenkaariaktivistien ideologinen lobbaus tasa-arvon, yhdenvertaisuuden tai syrjinnän estämisen nimissä.

Haluamme turvallisuutta ja tasa-arvoa tasapuolisesti kaikille ja ideologioista vapaata neutraalia oppimisympäristöä kouluihin.


Arto Jääskeläinen
hallituksen puheenjohtaja Aito avioliitto ry

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Raulo: Sukupuolen kirjo on osa luonnon moninaisuutta

Puheenvuorot

Biologi tietää, että sukupuoli ei ole yksinkertainen käsite. Siksi jokainen meistä tarvitsee kasvurauhaa, jotta voisi kasvaa omaksi itsekseen.

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.