null Mielipide: Ei vastakkain­asettelua seurakuntiin – kohtaamattomuus huolestuttaa

Mielipide: Ei vastakkain­asettelua seurakuntiin – kohtaamattomuus huolestuttaa

Tutkimusten mukaan me suomalaiset olemme yhä melko tyytyväisiä elämäämme. Säröjä onnellisuuteen aiheuttavat nuorten jaksamisongelmat ja mielenterveyskysymykset. Meitä kaikkia yhdistää lisäksi huoli maailman tilasta.

Itse kannan huolta ja surua kohtaamattomuudesta. Siitä, että emme enää ymmärrä toisiamme tai emme halua kuulla eri mieltä olevia. Se tarkoittaa, että tosiasioita ei tarvitse katsoa muiden näkökulmasta. Tämä keskusteluyhteyden puuttuminen lisännee vastakkainasettelua.

Sain viime keväänä tutustua Suomen Lähetysseuran työhön Israelissa ja Palestiinalaisalueella, jossa historiasta juontuva pitkittynyt konflikti heijastuu jännitteinä ihmisten arjessa. SLS tukee hanketta, jossa nuorille järjestetään johtajuuskoulutusta. Koulutus nostaa nuorten itsetuntoa ja halua toimia oman yhteisönsä hyväksi. Voisimmeko käyttää tätä työkalua myös täällä Suomessa? Seurakunnalla olisi tässä kotikenttäetua verkostojen kokoonkutsujana ja asiantuntijana.

Tuulikki Vuorinen

luottamushenkilö, Malmin seurakunta, kolmen nuoren äiti