null Mielipide: Seurakuntavaalien vaalikoneen kysymys hämmästyttää

Puheenvuorot

Mielipide: Seurakuntavaalien vaalikoneen kysymys hämmästyttää

Olen yksi seurakuntavaalien 14 000:sta ehdokkaasta Suomessa. Meille kaikille ehdokkaille on lähetetty vaalikonekysymykset vastattavaksi. Ensimmäinen varsinainen kysymys kuului: Mitä puoluetta äänestäisitte, jos eduskuntavaalit olisivat nyt?

Johan nyt. Piti oikein tarkistaa, olenko vastaamassa johonkin vaaligalluppiin, mutta ei. Kirkkohallitus kyselee viisaudessaan kaikkien ehdokkaiden puoluekantaa. Noloa kirkon kannalta. Missä on kirkon uskottavuus?

Nyt ei äänestetä puolueita kuten eduskunta-, alue- tai kuntavaaleissa. Nyt on kyse kirkon vaaleista seurakunnissa. Seurakunta on kristittyjen yhteisö, jonka toiminta perustuu Raamattuun – ei puolueohjelmiin. Seurakunnan ydin on rakkauden kaksoiskäskyssä: rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi!

Tästä pyyteettömästä rakkaudesta kumpuavat jumalanpalvelukset ja muut kirkolliset toimitukset kasteesta hautajaisiin, rukous, sielunhoito ja kaikkien hädänalaisten auttaminen. Ketään ei jätetä yksin!

On kylmäävää ajatella, että kirkkohallituksen ja kirkkovaltuuston kokouksissa valtuutettujen pöydillä ei olisikaan ohjekirjana pyhä Raamattu vaan puolueohjelmat. Seuraavassa vaiheessa alettaisiin tulkita Raamattua uusiksi puoluetoimistojen ohjeiden mukaan ja kysyttäisiin kirkon työntekijöiltä puoluekantaa. Historian valossa uskonnon väärinkäyttö on ollut valitettavan yleistä.

Jumala on Rakkaus.

Pietari Jääskeläinen
valtiotieteiden maisteri, ex-kansanedustaja, ex-kaupunginvaltuutettu
Vantaa

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.