null Mielipide: Kirkko ei ole kaupunki, vaan sillä on oma ydintehtävänsä

Puheenvuorot

Mielipide: Kirkko ei ole kaupunki, vaan sillä on oma ydintehtävänsä

Mitä kirkko tekee? Vaalikoneessa kysytään yhtäältä, mistä ehdokas karsii, jos seurakunnan talous heikkenee. Olennaista on pohtia myös, mistä karsitaan, ettei talous heikkene. Toisaalta seurakunnan jäsenyyden pitäisi olla houkutteleva – ja vaalikoneessa kysytäänkin ehdokkaille tärkeimpiä panostuskohteita.

Ajattelen, että kirkon tehtävä on erilainen kuin esimerkiksi kaupungin. Kirkolla on oma ydintehtävänsä. Kirkko ei ole kaupungin virasto eikä täyspalvelulaitos. Kirkko voi ja sen pitääkin toteuttaa tehtäväänsä ihmisiä auttamalla, mutta muillekin toimijoille kannattaa jättää tilaa ja vastuuta.

Mikä kirkon ydintehtävä sitten on? Käsittääkseni sen pitäisi olla ensinnäkin monin tavoin toteutettava lähetys- ja julistustyö ja toiseksi seurakuntayhteisön tarjoaminen erilaisille ihmisille. Kaikki ovat tervetulleita näiden piiriin.

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ydintehtävä ei ymmärtääkseni ole sen jäsenten kesken kirkkaan yksiselitteinen, ainakaan käytännön tasolla. Olisiko ydintehtävän kirkastaminen yksi olennainen arjen päätöksenteon tavoite kaikille seurakuntavaaleissa valituille luottamushenkilöille?

Katariina Sorvanto

lakimies ja yrittäjä, Olarin seurakunta

Espoo

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.