null Mielipide: Espoon seurakuntien kiinteistötoimi kaipaa tervehdyttämistä

Puheenvuorot

Mielipide: Espoon seurakuntien kiinteistötoimi kaipaa tervehdyttämistä

Espoon kaupungin virkamiehet ja poliitikot pitäisi saada pois seurakuntayhtymän päätöselimistä. He ovat jo 2000-luvulta asti ajaneet omaa ja kaupungin etua seurakuntien vahingoksi.

Isot kirkot remontoidaan ylihintaan ja loput tilat jätetään korjaamatta. Ne rapistuvat ja myydään purkuhintaan. Energiaremontit jäävät tekemättä, kun budjetti ylittyy. Kauniit lähimetsät, Jumalan luomakunta, myydään. Seurakunnilla ei ole kohta toimitiloja, ellei niitä vuokrata kalliilla muualta. Kirkon toimintaa joudutaan supistamaan. Monet kirkon palvelut lakkautetaan tilojen ja varojen puutteessa.

Kirkon tontti ja tehtävä – olla näkyvin rakennus keskustassa, moraalin selkäranka, heikompien palvelija ja luomakunnan suojelija – on peittymässä ostoskeskuksilla ja metrokaavoilla. Espoonlahden kirkon puisto louhittiin Lippulaivan edestä. Kaitaan upeat metsät liito-oravineen aiotaan muuttaa tiiviiksi metrokortteleiksi alihintaan, vaikka sinne saisi esimerkiksi metsäkirkon.

Isossa Omenassa Chapple-tilan vuokra juoksee ulkomaille, ja 2000-luvun alussa käyttöön otetusta Olarin kappelista luovutaan. Tapiolan kirkko jää Ainoan varjoon. Nyt on aika puuttua asioiden kulkuun ja korjata ne!

Mika Koskinen
Espoo

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.