null Mielipide: Evankeliumi on oikea kysymys, kun keskustellaan pappisvihkimyksistä ja järjestöjen toiminnasta

Puheenvuorot

Mielipide: Evankeliumi on oikea kysymys, kun keskustellaan pappisvihkimyksistä ja järjestöjen toiminnasta

Kirkko ja kaupungin päätoimittaja Pauli Juusela kehottaa pääkirjoituksessaan 9.11. Evankeliumiyhdistystä (Sley) ja Kansanlähetystä kysymään itseltään, onko perinteiseen virkakantaan pitäytyminen ollut ratkaisu, joka vuosien varrella on kantanut hyvää hedelmää, todella edistänyt evankeliumin asiaa ja tuonut ihmisiä lähemmäs Jeesusta.

Kiitän päätoimittaja Juuselaa hyvästä kysymyksestä. Evankeliumiyhdistyksen sääntöjen perusteella evankeliumin edistäminen ja ihmisten tuominen lähemmäs Jeesusta on koko yhdistyksemme tehtävän ydin. Eikä se ole vain Evankeliumiyhdistyksen tehtävä, se on jokaisen kristityn ja koko kristillisen kirkon ydintehtävä.

Evankeliumiyhdistyksen tehtävän ja päätoimittaja Juuselan kysymyksen äärellä meidän on todella pysähdyttävä ja mietittävä, olemmeko kaikissa ratkaisuissamme liikkeenä tehneet sellaisia valintoja, jotka ovat edistäneet evankeliumin asiaa ja tuoneet ihmisiä lähemmäs Jeesusta. Jos emme siihen pysty myöntävästi vastaamaan, on meidän muutettava suuntaamme.

Kannatamme ja tuemme naisten oikeuksia ja tasa-arvoa sekä pitäydymme samalla perinteiseen virkanäkemykseen, jonka mukaan paimenvirka on tarkoitettu miehille. Meille asia on Raamatun arvovaltakysymys, ei tasa-arvokysymys. Virkakäsityksemme perustuu samaan sanaan, johon perustuu käsityksemme evankeliumistakin. Ajattelemme, että Kristuksen käskyn mukaan toimiminen, silloinkin, kun se on yleisen mielipiteen kanssa ristiriidassa, todella tuo ihmisiä lähemmäs Jeesusta.

Ulkomaisissa sisarkirkoissamme vihityt pastorit ovat vieneet evankeliumin asiaa eteenpäin ja tuoneet ihmisiä lähemmäs Jeesusta. He ovat saarnanneet evankeliumia, jakaneet ehtoollista ja kastaneet ihmisiä Jumalan perheväen jäseniksi. Evankeliumi on näin tavoittanut uusia ihmisiä. Mielestämme toiminta on kantanut hedelmää.

150-vuotisen historiansa aikana Evankeliumiyhdistys on toiminut aktiivisesti ja määrätietoisesti osana Suomen evankelis-luterilaista kirkkoa. Vuosikymmenten saatossa Evankeliumiyhdistyksen ja kirkon välillä on käsitelty kipeitä ja vaikeita kysymyksiä toisiamme kunnioittavalla keskustelulla. Samaa tietä eteenpäin!

Tom Säilä

Sleyn toiminnanjohtaja

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.