null Mielipide: Helsingin pitäisi avustaa kaikkia lähetysjärjestöjä

Puheenvuorot

Mielipide: Helsingin pitäisi avustaa kaikkia lähetysjärjestöjä

Me allekirjoittaneet Yhteinen kirkkomme -ryhmän kirkkovaltuutetut sanoudumme irti yhteisen kirkkovaltuuston lähetysmäärärahojen jakopäätöksestä, jossa viisi kirkon lähetysjärjestöä jätettiin kokonaan ilman avustusta kirkkopoliittisista syistä. Kaikki lähetysjärjestöt tekevät hyvää ja arvokasta työtä lähetyskentillään. Verovaroista jaettavat avustukset tulee mielestämme jakaa tasapuolisesti lähtien lähetystyön olennaisesta perustehtävästä ja toiminnan tuloksista.

Huomionarvoista on, että 45 prosenttia yksityisestä lähetyskannatuksesta kohdistuu nyt avustusta vaille jätetyille järjestöille. Monet näistä toimivat vaikeissa maissa, joissa evankeliumin sanomaa ei ole paljon kuultu. Valtuusto lähettää näille lähetysaktiiveille erittäin ikävän ja heidän panostaan väheksyvän viestin.

Ryhmämme valmisteli useita maltillisia ehdotuksia edes pienen avustuksen myöntämisestä kaikille, tai edes osalle järjestöistä. Päätöksenteossa jaettiin kuitenkin kaikki avustukset enemmistön sanelupäätöksellä suuren vähemmistön oikeudet täysin sivuuttaen.

Tämä ei ole hyvän hallintokäytännön mukaista ja on omiaan syventämään mielipideryhmien eroja sen sijaan, että pyrittäisiin aidosti rakentavaan yhteistyöhön.

Yhteinen kirkkomme -ryhmän puolesta:

Esa Ahonen

Malmin seurakunta

Jukka Tuominen

Pitäjänmäen seurakunta

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.