null Mielipide: Tuen antaminen lähetysjärjestöille on arvovalinta

Puheenvuorot

Mielipide: Tuen antaminen lähetysjärjestöille on arvovalinta

Viimeaikaiset keskustelut lähetysjärjestöjen tuesta herättävät tärkeitä kysymyksiä siitä, millaisia arvoja haluamme tukemiltamme lähetysjärjestöiltä. Kirkkovaltuusto päätti jättää viisi lähetysjärjestöä lähetysmäärärahojen ulkopuolelle. Äänestin tämän pohjan puolesta.

Tuen antaminen lähetysjärjestöille on arvovalinta. Tuki tulisi suunnata lähetysjärjestöille, jotka jakavat samat arvot ja periaatteet Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kanssa.

Pidän tärkeänä sitä, että tukea saavat järjestöt noudattavat syrjimättömyyttä kaikissa muodoissaan. Tässä maailmantilanteessa olisi esimerkiksi eettisesti hyvin kyseenalaista antaa tukea järjestöille, jotka järjestävät pappisvihkimykset Venäjällä.

Yksi keskeisistä kriteereistä tuelle on kirkon päätös naispappeudesta. On olennaista tukea järjestöjä, jotka ovat linjassa tämän päätöksen kanssa. Samalla on tärkeää varmistaa, että tuet menevät lähetysjärjestöille, jotka eivät harjoita syrjiviä käytäntöjä tai opeta sellaisia arvoja, jotka loukkaavat seksuaalivähemmistöjä.

Pidän tärkeänä, että varmistamme tuen menemisen järjestöille, joiden toiminta on linjassa yhteiskunnallisen tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden kanssa. Tämän asian eteen teemme työtä kirkkovaltuustossa.

Saara Kuoppala

kirkkovaltuutettu

Töölön seurakuntaneuvoston jäsen

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.