null Mielipide: Kirkkovaltuusto saa päättää avustusmäärä­rahojen jaosta

Puheenvuorot

Mielipide: Kirkkovaltuusto saa päättää avustusmäärä­rahojen jaosta

Juhani Strandén, Esa Ahonen ja Jukka Tuominen kritisoivat (K&k 9.11.2023) Helsingin yhteisen kirkkovaltuuston päätöstä lähetystyön määrärahojen jakoperusteista. Heidän mielestään osa kirkon virallisista lähetysjärjestöistä on suljettu pois avustuksen saajien joukosta kirkkopoliittisilla syillä ja päätöksellä on sivuutettu valtuuston vähemmistön oikeudet ja rikottu hyvää hallintokäytäntöä. Vähemmistöön jääneet ymmärrettävästi pettyivät päätökseen.

Kirkkovaltuusto on päätöksessään ottanut huomioon muun ohella sen, miten järjestö omassa toiminnassaan edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta.

Tämän vuoksi osaa järjestöistä ei ole otettu talousarviotuen piiriin. Kysymys on ollut kokonaisarviosta, eikä päätös ole sen kirkkopoliittisempi kuin vastaehdotuksetkaan. Voittaneessa ehdotuksessa tukea järjestöille jaetaan kokonaisuudessaan aivan yhtä paljon kuin vastaehdotuksissakin.

Kirkkovaltuustolla on oikeus päättää järjestöille jaettavista avustuksista. Yhdelläkään järjestöllä ei ole subjektiivista oikeutta talousarvioavustukseen. Valtuuston päätös on ollut yksiselitteisesti normaalin ja hyvän hallintokäytännön mukainen sekä demokraattinen.

Wiking Vuori

yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtaja

Helsingin seurakuntayhtymä

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.