null Mielipide: Huoli-ilmoitus alentaa ihmisarvoa

Puheenvuorot

Mielipide: Huoli-ilmoitus alentaa ihmisarvoa

Tein eräästä ihmisestä huoli-ilmoituksen. En voinut tai osannut tehdä hänen hyväkseen mitään muuta. Yritin etsiä diakoniatyöntekijää, joka olisi voinut auttaa häntä, mutten saanut työntekijää kiinni. Ymmärrän, että heillä on asiakkaita niin paljon, että heihin on vaikea saada yhteyttä.

Huoli-ilmoituksen pääsin tekemään netin uumenissa helposti, yhdellä klikkauksella. Mutta se olikin tälle huoli-ilmoituksen saaneelle ihmiselle todella häpeällinen kokemus.

Ymmärrän sen täysin. Tämä ihminen koki itsensä niin aliarvostetuksi ja häpäistyksi. Kun vielä rehellisyyden nimissä kerroin nimeni, menetin täysin kasvoni ja luottamukseni hänen silmissään. Kukaan ei tietenkään halua tulla nolatuksi sosiaalitoimen edessä, kun vielä ihminen saattaa olla kovinkin ahdistunut omasta avuttomuudestaan. Hän on saattanut joutunut tilanteeseen, jossa omat voimavarat eivät riitä pitämään yllä toivoa siitä, että elämään tulisi joskus valoa, kun asiat ovat menneet pahasti solmuun. 

Itselleni tulikin mieleen, että tämä on väärä tapa auttaa ihmistä, varsinkin sellaista ihmistä, joka ymmärtää tilanteensa ja sen, miten kovassa ahdingossa hän elää.

On keksittävä muita tapoja auttaa näitä elämän murjomia ihmisiä. Koenkin, että heidän ihmisarvoaan alennetaan tällaisella huoleen perustuvalla ilmoituksella. Ihmisellä itsellään on tarpeeksi huolia, pitääkö hänelle niistä vielä erikseen kertoa oikein huoli-ilmoituksella!

Huolestunut lähimmäinen

Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.