null Mielipide: Hybridikristitty näkee harmaan sävyjä homoseksuaalisuudessakin

Puheenvuorot

Mielipide: Hybridikristitty näkee harmaan sävyjä homoseksuaalisuudessakin

Monet niin sanotut konservatiivikristityt pitävät kirjaimellisesti kiinni Raamatusta. Raamattu ei sano mitään positiivista homoseksuaalisuudesta. Johtopäätös: ”homouden harjoittaminen” on syntiä ja johtaa kadotukseen.

Olen monissa kysymyksissä konservatiivinen. Luen päivittäin Raamattua. Se on minulle rakas kirja. Raamatun lehdiltä avautuva jumalallinen rakkaus on elämäni perusta ja kasvupohja (ks. Ef. 3:17).

Homoustulkinnoissa en sitten olekaan niin perinteinen. Uskon, että Raamattu ei tunne tavanomaista, tasa-arvoon pohjautuvaa homosuhdetta. Raamatun kuvaus irstaasta, vastuuttomasta homoseksistä (ks. Room. 1:18–32) on tuomitseva.

En kuitenkaan usko, että Raamatun henki ja punainen lanka, rakkaus, asettuu tasa-arvoisen homosuhteen vastustajaksi. Tällaisessa suhteessa seksin harrastaminen ei ole pääasia, vaan luonnollinen osa suhdetta, jossa halutaan ennen kaikkea riisuutua henkisesti toisen edessä.

Pelkään, että moni konservatiivikristitty leimaa homouden hyväksyjät liberaalikristityiksi, joille kirkas evankeliumi jää hyväksymispuheen varjoon. Hybridikristittynä ammennan hengelliseen elämääni sekä konservatiivisia että liberaaleja elementtejä. Minua kiusaakin se, jos homouden hyväksyjiä ei pidetä Raamatun tosissaan ottavina kristittyinä.

Enemmän kannattaisi etsiä kristittyjen keskinäistä rakkautta kuin oikeassa olemista. Jeesuksen rukous ”että he yhtä olisivat” (Joh. 17:21) näyttäytyy tässä valossa ajankohtaisempana kuin koskaan.

Marja Sollo-Kauppinen

heteroavioliitossa elävä Pakilan seurakunnan jäsen

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Kirkko on työntänyt Jumalan sivuun, väittää Agricolaliikkeen pappi Henrik Wikström

Hengellisyys

Henrik Wikströmin mukaan kirkko kieltäytyy keskustelemasta ihmisten isoista hengellisistä kysymyksistä: "Homma on mennyt aika voittopuolisesti hiilineutraaliusjuttuun."
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.