null Mielipide: Ilman nuorisotyötä ei ole hyvinvoivia nuoria

Puheenvuorot

Mielipide: Ilman nuorisotyötä ei ole hyvinvoivia nuoria

Joka kolmas nuori kokee olevansa yksinäinen. Yhdellä kymmenestä nuoresta ei ole yhtään läheistä ystävää. Yksinäisyys muun muassa lisää syrjäytymistä, aiheuttaa terveysongelmia ja vaikeuttaa työelämään pääsyä.

Järjestöjen, kuntien ja seurakuntien nuorisotyö edistää kaverisuhteiden muodostumista ja tarjoaa nuorille taustaan katsomatta yhteisöjä, joihin kiinnittyä. Nuorisotyössä vahvistetaan nuorten uskoa itseensä, tulevaan ja ympäröivään maailmaan. Tuhannet nuorisoalan ammattilaiset ja vapaaehtoiset kulkevat nuoren rinnalla elämän eri tilanteissa ja auttavat oman polun löytämisessä.

Parhaillaan vietetään valtakunnallista Nuorisotyön viikkoa. Ilman nuorisotyötä meillä ei ole hyvinvoivia nuoria, ja ilman nuoria meillä ei ole mitään – ei veronmaksajia, ei vastuunkantajia, ei vanhemmista ikäpolvista huolehtijoita. Nuorten laiminlyömisellä on siis kohtalokkaat seuraukset paitsi inhimillisesti, myös kansantaloudellisesti.

Meillä ei ole varaa menettää yhtäkään nuoristamme. Valtakunnan tasolla on jo tehty lyhytnäköinen päätös leikata nuorten hyvinvoinnista. Virhettä ei saa toistaa kunnissa ja seurakunnissa, vaikka taloustilanne vaatiikin tekemään kovia säästöpäätöksiä. Pidetään huolta, että nuorisoalan ammattilaisilla ja vapaaehtoisilla on riittävät resurssit huolehtia nuoristamme.

Anna Munsterhjelm
toiminnanjohtaja, Suomen nuorisoalan ­kattojärjestö ­Allianssi, Helsinki

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.