null Mielipide: Jeesus oli radikaali

Puheenvuorot

Mielipide: Jeesus oli radikaali

Luottamushenkilö Nina Lehto vetosi Jeesukseen kannattaessaan samaa sukupuolta olevien vihkimistä kirkossa (K&k 5.5.).

Jeesus todellakin rakasti ja kohtasi kaikkia. Hän oli myös oikeudenmukainen ja tahtoi jokaisen ihmisen parasta. Hyvä esimerkki on naisen kohtaaminen kaivolla. Jeesus osoitti selvästi, ettei naisen elämä ollut Jumalan tahdon mukaista ja että tämä siksi tarvitsi Jeesusta.

Jeesus ei siinä hetkessä julistanut vielä tuomiota, koska halusi ohjata naista Jumalan tahdon mukaiseen elämään. Toisessa yhteydessäkin Jeesus keskustelun jälkeen sanoi, että mene, äläkä enää syntiä tee.

Jeesus oli aikansa radikaali. Hän nosti Jumalan tahdon vallitsevan yleisen mielipiteen yläpuolelle. Ihmiset olivat irtautuneet Raamatun ilmoituksesta ja parannelleet sitä ihmisjärjen avulla.

Jeesus itse noudatti tarkasti Jumalan lakia ja tahtoa ja halusi ohjata kaikkia sen noudattamiseen. Jumalan tahdon mukainen elämä on ihmisen itsensä ja hänen läheistensä parhaaksi.

Jeesuksen esimerkin mukaan tulee meidänkin kohdata ja toivottaa tervetulleeksi kaikki erottelematta esimerkiksi seksuaalisen suuntautumisen perusteella. Jumalan Raamatussa ilmoittamasta tahdosta emme kuitenkaan luovu. Siksi samaa sukupuolta ole­vien vihkimiset eivät kuulu seurakuntaan.

Risto Sepponen

aktiivinen seurakuntalainen

Espoon Tuomiokirkkoseurakunta

kirkkovaltuuston ja seurakunta­neuvoston jäsen

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Tapiolan seurakunnassa aletaan vihkiä sateenkaaripareja – kyseessä on toinen saman päätöksen tehnyt seurakunta Espoossa

Ajankohtaista

Tapiolan seurakunnan kirkkoherra Päivi Linnoinen kertoo, että seurakunnan monet papit ovat halukkaita vihkimään myös sateenkaaripareja.