null Tapiolan seurakunnassa aletaan vihkiä sateenkaaripareja – kyseessä on toinen saman päätöksen tehnyt seurakunta Espoossa

Tapiolan seurakunnan seurakuntaneuvoston enemmistö katsoo, että sateenkaaripareja voidaan vihkiä Tapiolan kirkossa ja Otaniemen kappelissa.

Tapiolan seurakunnan seurakuntaneuvoston enemmistö katsoo, että sateenkaaripareja voidaan vihkiä Tapiolan kirkossa ja Otaniemen kappelissa.

Ajankohtaista

Tapiolan seurakunnassa aletaan vihkiä sateenkaaripareja – kyseessä on toinen saman päätöksen tehnyt seurakunta Espoossa

Tapiolan seurakunnan kirkkoherra Päivi Linnoinen kertoo, että seurakunnan monet papit ovat halukkaita vihkimään myös sateenkaaripareja.

Tapiolan kirkko ja Otaniemen kappeli ovat jatkossa käytettävissä sateenkaariparien hääjuhliin. Tapiolan seurakunnan seurakuntaneuvosto päätti asiasta kokouksessaan 10. toukokuuta. Ratkaisu syntyi äänestyksen jälkeen äänin 10–5. Yksi seurakuntaneuvoston jäsenistä äänesti tyhjää, ja päätöksestä jätettiin jo kokouksessa eriävä mielipide.

Seurakuntaneuvoston päätös ei kuitenkaan ole vielä lainvoimainen, ja sitä koskien voidaan tehdä oikaisuvaatimuksia, joiden käsittely vie aikaa.

– Vihkimisestä kiinnostuneiden sateenkaariparien kannattaa olla suoraan yhteydessä minuun. Papiston kanssa keskustellaan asiasta ensi viikolla. Monet papit ovat käsitykseni mukaan halukkaita vihkimään sateenkaaripareja, toteaa Tapiolan seurakunnan kirkkoherra Päivi Linnoinen.

Seurakuntaneuvoston päätös ei ota kantaa kirkon avioliittokeskusteluun, eikä siinä puututa seurakunnan työntekijöiden työtehtäviin. ”Seurakuntaneuvostolla ei ole päätösvaltaa avioliiton vihkimisen teologiasta. Tapiolan seurakuntaneuvostolla on kuitenkin tilaisuus päättää seurakuntalaisten mahdollisuudesta käyttää kirkon tiloja, kun he pyytävät avioliitolleen kirkollisen siunauksen tai heidät vihitään kristilliseen avioliittoon”, Linnoinen kirjoittaa seurakuntaneuvoston esityslistalla.

Tapiolan seurakunta on toinen Espoon seurakunnista, joka avaa tilat sateenkaariparien vihkimisille. Espoon tuomiokirkkoseurakunta teki vastaavan päätöksen viikkoa aikaisemmin. Kaikissa Espoon seurakunnissa tilat ovat käytettävissä vihkimiseen liittyvään rukoushetkeen.

 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.