null Mielipide: Kirkko, ryhdistäydy seksuaalimoraalissa

Puheenvuorot

Mielipide: Kirkko, ryhdistäydy seksuaalimoraalissa

Miten kirkkomme reagoi päivittäisiin uutisiin seksuaalisesta häirinnästä ja seksuaalirikoksista? Mitä tör­keämpiä tapauksia tulee ilmi, sitä korkeammaksi näyttää kirkolla nousevan kynnys tuoda omat arvonsa esille. Ihmiset tarvitsevat näkymää paremmasta ja oikeammasta. Hukkaako kirkko tämän mahdollisuuden?

Yrittääkö kirkko vaieta asian osaltaan kuoliaaksi? Ajatellaanko, että kirkkojen piirissä maailmanlaajuisesti tehty seksuaalisuuteen liittyvä paha tekee kirkoista jäävejä opettamaan, mikä on Raamatun mukaista seksuaalisuutta. Se ei muutu, vaikka koko kristikunta eläisi sen vastaisesti.

Seksuaalirikosten ja Raamatun opettaman seksuaalisuuden välissä on harmaa alue. Se tuntuu kuuluvan jokaisen yksityisyyteen, johon ei ole syytä kajota. Uskottomuus, vapaa seksi ja satunnaiset seksisuhteet ovat seurakunnissakin yksityisasioita.

Jos olemme pettäneet puolisoamme, harrastaneet satunnaisia seksisuhteita tai käyttäytyneet muuten seksuaalisesti holtittomasti, tunnemmeko silloin, että on liian kiusallista puhua ääneen Jumalan tahdon mukaisesta seksuaalisuudesta?

Meistä ei tule jäävejä puhumaan oikeasta, vaikka olisimme itse tehneet kuinka väärin tahansa. Eikä koskaan ole liian myöhäistä luopua väärästä ja pahasta. Ehkä Saul alias Paavali on meille siitä herättävin esimerkki.

Juha Kokkila
Helsinki

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.