null Mielipide: Kivistön kirkkoon kaivataan messua

Puheenvuorot

Mielipide: Kivistön kirkkoon kaivataan messua

Vantaalla Kivistön kirkossa ei ole ollut sunnuntaijumalanpalveluksia pitkään aikaan. Onko kirkolla varaa tällaiseen toimimattomuuteen? Mielestämme ei. Koronapandemian aiheuttamat rajoitukset olivat toki ymmärrettäviä.

On tietenkin hyvä ja tarpeen, että nuorten aikuisten toimintaan panostetaan, esimerkkinä maanantai-iltojen tilaisuudet. Ne eivät kuitenkaan saa korvata sunnuntaijumalanpalveluksia.

Messun pitäisi olla vähintään kaksi kertaa kuussa, jotta siitä tulisi säännöllinen rutiini elämään. Jumalanpalveluksissa on kehitettävää, niitä tulee elävöittää sekä lisätä osallisuuden ja yhteisöllisyyden kokemusta. Miksei näihin asioihin panosteta?

Myös vanhemmat aikuiset kaipaavat mahdollisuutta seurakuntayhteyteen kotikirkossaan. Alueen aktiivisten seurakuntalaisten puolesta

Tarja Leinonen, Kivistö, Vantaa

Tuija Akkanen, Vestra, Vantaa

 

Kirkkoherra vastaa: Vantaankosken maantieteellisesti laajassa seurakunnassa jumalanpalveluselämä toteutuu useassa pisteessä erityisesti Myyrmäen, Kivistön ja Seutulan kirkkotiloissa erilaisin painotuksin. Suur-Kivistön alueella jumalanpalveluksia vietetään Seutulassa ja Kivistössä yhteensä neljänä kertana kuukaudessa ja lisäksi tänä syksynä pyhäinpäivänä, adventtina ja jouluna.  

Seurakuntalaisten kaipaus säännölliseen sunnuntain jumalanpalvelukseen Kivistön kirkossa on ymmärrettävä. Ensi keväälle sunnuntaipäiviin on suunniteltu messuja kerran kuussa ja niiden yhteyteen yhteisiä ruokailuhetkiä. Lisäksi viikkomessua vietetään maanantaisin. 

On ilahduttavaa, että seurakuntalaiset ovat kiinnostuneita jumalanpalveluselämästä ja sen kehittämisestä. Tällä arvokkaalla aktiivisuudella on Vantaankoskella pitkät perinteet. Jumalanpalveluselämän toteuttaminen ja sen jatkuva arviointi ja kehittäminen on tärkeää erityisesti Kivistössä, joka on nopeasti kasvava ja muuttuva kaupunginosa. Juuri kehittämistyön pohjalta Kivistön messun tämänhetkiseksi painopisteeksi on valittu maanantaisin pidettävä viikkomessu.  

Hannu Pöntinen

kirkkoherra

Vantaankosken seurakunta

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.