null Kaksi vuotta suljettuna olleen Myyrmäen kirkon peruskorjaus alkaa 2022 – remontin hintalappu jopa 15 miljoonaa euroa

Peruskorjaus alkaa Myyrmäen kirkossa. Seurakunnan toiminta on jatkunut väistötiloissa Myyrmannin vieressä ja Kivistön kirkossa. 

Peruskorjaus alkaa Myyrmäen kirkossa. Seurakunnan toiminta on jatkunut väistötiloissa Myyrmannin vieressä ja Kivistön kirkossa. 

Ajankohtaista

Kaksi vuotta suljettuna olleen Myyrmäen kirkon peruskorjaus alkaa 2022 – remontin hintalappu jopa 15 miljoonaa euroa

”Valon kirkkona” tunnetussa pyhäkössä on sisäilmaongelmia. Peruskorjauksen tarkempi hankesuunnitelma tehdään syksyllä 2021.

Vantaan Louhelan aseman vieressä sijaitsevan Myyrmäen kirkon peruskorjaus alkaa vuonna 2022. Kirkko kuuluu Vantaankosken seurakunnalle ja on sen pääkirkko. Tarkempi hankesuunnitelma tehdään vielä syksyn 2021 aikana. Kirkossa on sisäilmaongelmia. 

Korjauksen ensimmäisessä vaiheessa korjataan kirkon sisätilat. Näin seurakunnan toiminta pääsee taas jatkumaan. Ensimmäinen vaihe kestää noin vuoden. Toisessa vaiheessa on tarkoitus korjata kirkon ulkopuoli tiilivuorauksineen. 

Seurakunta on toiminut nyt jo noin kahden vuoden vuokratuissa väistötiloissa Virtatalon toimistorakennuksessa kauppakeskus Myyrmannin vieressä ja Kivistön kirkossa. Seurakunnan järjestämä iltapäiväkerhotoiminta on sen sijaan toiminut Myyrmäen kirkon tontille rakennetussa konttikylässä.

Kirkon remontin hinnaksi on arvioitu 15 miljoonaa euroa. Vantaan seurakuntayhtymä ja Vantaan kaupunki ovat aloittaneet neuvottelut asemakaavamuutoksesta, joka koskee kirkon tonttia. Kaavamuutos mahdollistaisi asuntojen rakentamisen kirkon tontille. Näin seurakuntayhtymä saisi varoja kirkon kunnostamiseen. 

Peruskorjausta suunnitellaan yhteistyössä kirkon arkkitehdin, Juha Leiviskän, kanssa. Korjaustoimenpiteille haetaan hyväksyntä myös kaupungilta ja Museovirastolta. Myyrmäen kirkko on rakennettu 1984.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.