null Mielipide: Korona pysäyttää ihmiskunnan tajuamaan luonnon hätätilan

Puheenvuorot

Mielipide: Korona pysäyttää ihmiskunnan tajuamaan luonnon hätätilan

Maapallomme on välittänyt jo pitkään ihmiskunnalle tietoa huonosta olostaan. Se on kuumentanut meitä pitkillä helleaalloillaan. Se on huokunut kylmyyttä pitkiäkin kausia. Se on pistänyt liikkeelle sateita, tulvia, myrskyjä ja tulivuorenpurkauksia. Mutta me emme heränneet. Kaunis planeettamme on sairastuttanut meitä ihosyövillä, kun olemme ottaneet liikaa aurinkoa. Viime talvena se yritti herätellä meitä lumettomalla lämpimällä talvella. Mutta me emme heränneet.

Me puhuimme talouden noususta, robotisaatiosta ja digitaalisesta tietoyhteiskunnasta. Unohdimme, ettemme ole täällä yksin. Unohdimme luonnon monimuotoisuuteen kuuluvat eläimet, kasvit, metsät, veden ja ilmaston. Luonto yritti kaikin tavoin kertoa meille jo kauan, että meidän on otettava sen näyttämät merkit tosissamme.

Lopulta luonto vaikeni ja laittoi liikkeelle pienen, hiljaisen herättäjän. Ja se toimi nopeasti. Nyt olemme uuden elämäntavan ja uuden ajattelun äärellä. Tervetuloa uusi aika ja sen ihmiset! Rakastakaamme elämää pursuavaa kotiamme, maapalloa, ja antakaamme sille aikaa toipumiseen. Ehkä vielä opimme elämään ihmisiksi. 

Birgitta Wulf

Kerava

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

”Raha ja menestyksen tavoittelu työssä ovat tipahtaneet kauas entisiltä paikoiltaan” – Näin lukijat vastasivat kyselyymme korona-ajan arvomuutoksista

Hyvä elämä

Kirkko ja kaupunki kysyi helmikuussa lukijoilta, onko koronapandemia muuttanut heidän arvojaan. Osalle pandemialla on ollut mullistava vaikutus.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.