null Mielipide: Kristityksi kääntyneiden uskonnonvapaus on vaarassa Suomessa

Puheenvuorot

Mielipide: Kristityksi kääntyneiden uskonnonvapaus on vaarassa Suomessa

Tuemme kirkolliskokoukselle juuri tehtyä aloitetta uskonnonvapauden edistämisestä maahanmuuttajien parissa. Kiitämme aloitteen tekijöitä ja pidämme aloitetta merkittävänä.

Uskonnonvapauslakimme säädettiin 100 vuotta sitten. Vaikka meillä ovat asiat Suomessa hyvin, meidän tulee edelleen pyrkiä parempaan. Uskonnonvapaus ei toteudu, jos sen loukkauksia ei tunnisteta.

Nykyisin seurakunnissa on antauduttu sille todellisuudelle, että kristityksi kääntynyttä ei aina voida turvallisuussyistä kirjata julkisesti kirkon jäseneksi. Maahanmuuttovirasto ja oikeuslaitos eivät osaa aina tunnistaa uskonnolliseen vainoon liittyvää uhkaa ja vainoa. Media ei reagoi maailmanlaajaan kristittyihin kohdistuvaan vainoon.

Olemme kohdanneet tilanteita, joissa Maahanmuuttoviraston päätöksissä tullaan halventaneeksi henkilön kristillistä vakaumusta. Samoin on kristittyjä, jotka kyseenalaistavat kristityiksi kääntyneiden vakaumuksen. Kirkolla on suuri tehtävä asenneilmapiirin muuttamisessa.

Kirkossa puhutaan paljon hädänalaisten auttamisesta. Nyt olisi syytä aloittaa seurakuntien omista jäsenistä, joiden oikeus uskonnonvapauteen ei toteudu. Kirkon on puolustettava hädässä olevia.

PETRA31-osuuskunnan hallitus:

Taneli Skyttä, Kaisa Huhtala, Tero Vaarna, Kari Tassia, Juan Castillo, Ari Kuittinen ja Timo Keskitalo

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.