null Mielipide: Lupa pettää, kun siltä tuntuu?

Puheenvuorot

Mielipide: Lupa pettää, kun siltä tuntuu?

Luin jutun Rakastan sinua ja sinua. Mietin, onko enää millään mitään väliä, kun aikuiset ihmiset puhuvat uskottomuuden yhteydessä rakkaudesta nyt myös hengellisessä seurakuntalehdessä, jopa kirkon parisuhdeterapeuttina.

Artikkelin viesti on, että sovittuna uskottomuus on hyväksyttävää ja hyvä asia. Sanonpa vain, että lopulta sekään ei tuota sitä tyydytystä, jota jokainen ihminen rakkausuhteissaan tarvitsee. Artikkelissa mustasukkaisuuskin poistetaan asiaan kuulumattomana.

Tulla rakastetuksi ja saada olla ja elää uskollisuuden ilmapiirissä, eli elää luottamuksessa toiseen, sitä me tarvitsemme.

Kukaan ei ole täydellinen luottamuksessaan, mutta suostuminen epäluottamukseen ”rakkaudessa” on suurta petosta sekä itseään että toisia kohtaan.

Kannattaisiko ”rakkaus siellä sun täällä ” -asianomaisten miettiä, onko kasvanut aikuiseksi naiseksi ja mieheksi, jos ja kun pitää saada kaikki mulle nyt ja heti, lapsenmielisen elämäntapansa mukaisesti?

Tällaisten valheiden levittäminen tulee vielä maksamaan sekä alan toimijoille että koko yhteiskunnallemme tosi paljon.

Sinikka Holma-Peets
puheenjohtaja
Saaran Tyttäret ry
Vantaa

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Onko polyamoria syntiä, kirkkoherra Kari Kanala?

Hengellisyys

Paavalinkirkossa työskentelevällä kirkkoherralla on uutuuselokuvassa vaimo ja naisystävä. Paavalin seurakunnan oikea kirkkoherra Kari Kanala pohtii, onko valtavirtainen perhekäsitys liian vanhanaikainen.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.