null Mielipide: Mies voi olla uhri, etenkin huoltajuuskiistoissa

Puheenvuorot

Mielipide: Mies voi olla uhri, etenkin huoltajuuskiistoissa

Kolumnisti Matias Uusisilta moitti perussuomalaisia uhriutumisesta (www.kirkkojakaupunki.fi 19.1.). Hänen mukaansa suomalainen valkoinen heteromies, joka on yksi maailman etuoikeutetuimmista hahmoista, voi tuntea itsensä uhriksi ja nähdä edistystä ajavat liikkeet häntä henkilökohtaisesti uhkaavina vaaroina. Uusisillan mielestä uhka ei ole todellinen.

Mistä kolumnisti tietää, että suomalainen heteromies on etuoikeutettu ja että hänen kokemansa uhka on olematon?

Miehillä on erityisen paljon päihdeongelmia ja asunnottomuutta. Miesten elinajanodote on lyhyempi kuin naisilla. Pojat pärjäävät koulussa tyttöjä huonommin. Asevelvollisuus koskee vain miehiä. Media tulvii vihapuhetta miehiä kohtaan. – Kolumnistin kirjoituksen on täytynyt satuttaa monia miehiä.

Viimeistään huoltajuuskiistoissa moni mies on huomannut olevansa uhri.

Viimeistään huoltajuuskiistoissa moni mies on huomannut olevansa uhri. Äidin oikeus ja valta lapsiin on ollut Suomessa tabu, jota ei ole saanut kyseenalaistaa. Vaikka äiti haluaisikin jakaa vanhemmuutta tasa-arvoisesti, viranomaiset voivat vastustaa sitä. Jos äiti – tai isoäiti! – toimii väärin, niin sitä ei uskota. Lähtökohta on, että isä on väkivaltainen ja syypää äidin ja lasten ongelmiin.

Veikkaan, että monet kolumnistin ajattelemat edistykselliset liikkeet pitävät tärkeänä, että valkoisia heteromiehiä leimataan niin, että kaikille on kristallinkirkasta, kenessä on aina vika. Huoli ei ole kuviteltu vaan perusteltu ja todellinen.

Pekka Pere

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.