null Mielipide: Miksi isoset eivät usko Jumalaan?

Mielipide: Miksi isoset eivät usko Jumalaan?

Rippikoulua käsittelevästä artikkelista (K&k 11.10.) kävi ilmi, että edes isoseksi lähteminen ei takaa Jumala-uskoa. Vain kolmasosa helsinkiläisistä isosista uskoo Jumalaan. Tätä ei koeta kovin ongelmalliseksi, koska rippikoulun ei haluta pakottavan uskoon. Mikä olisi toinen tie?

Kuulun itse Herttoniemen seurakuntaan, jossa isostoiminta on hyvin suosittua ja isoseksi pääsystä suorastaan kilpaillaan. Tässä seurakunnalla olisikin oivallinen mahdollisuus vahvistaa rippikoulun jälkeen ehkä vielä hentoa uskoa. Tämä olisi tärkeää siksi, että isosilla on vahva rooli rippikoulussa ja uskovat isoset kannustavat myös rippikoululaisia uskomaan.

Suomessa lähes kaikki nuoret käyvät rippikoulun, joten tilaisuus kannattaisi käyttää nuoren uskon vahvistamiseen. Tämä on mielestäni rippikoulun keskeisin tehtävä.

Nuoresta, joka ei usko, kasvaa nopeasti nuori aikuinen, joka eroaa kirkosta, ei kasta lapsiaan, ei solmi avioliittoa kirkossa, ei halua vaikuttaa kirkon asioihin äänestämällä saati asettumalla ehdokkaaksi eikä – mikä tärkeintä – solmi henkilökohtaista suhdetta rakastavaan ja armolliseen Jumalaan.

Otsikon kysymys on iso, eikä minullakaan ole siihen yhtä kaiken kattavaa vastausta. Tärkeintä on kuitenkin se, että edes kysyy.

Hanna-Elina Yli-Koski

teologian maisteri

Helsinki

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: