null Mielipide: Päivi Räsänen joutui poliisikuulusteluun kyseltyään Pride-päätöksen perusteita

Puheenvuorot

Mielipide: Päivi Räsänen joutui poliisikuulusteluun kyseltyään Pride-päätöksen perusteita

Kansanedustaja Päivi Räsanen kutsuttiin poliisikuulusteluun 1.11. epäiltynä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Mikä on hänen rikoksensa? Hän on kirkon luottamushenkilöna julkisesti ihmetellyt, miten kirkon johto arkkipiispaa, eräitä muita piispoja ja kirkkohallitusta myöten lähti tukemaan Helsingin Pride -tapahtumaa. Siinä nostettiin ylpeyden aiheeksi se, mitä Raamatussa sanotaan synniksi ja häpeäksi. Miten tämä voi olla sopusoinnussa kirkon opin kanssa?

Jokaisella työnantajalla on oikeus vaatia työntekijöiltään lojaalisuutta yrityksen tai yhdistyksen tavoitteita ja tehtävää kohtaan.

Meiltä papeilta vaaditaan papiksi vihkimisen yhteydessä lupaus hoitaa virkamme Jumalan sanan ja kirkon tunnustuskirjojen mukaan. Näissä sanotaan, että ”Jumalan sana on ainoa sääntö ja ohje, jonka mukaan kaikki opit ja opettajat on koeteltava ja arvioitava”.

Jos kirkko vaatii tällaisen lupauksen papeiltaan ja hengellisiltä työntekijöiltään, kuinka kirkon ylin johto voi katsoa, ettei se ole sidottu samaan periaatteeseen? Ja jos Päivi Räsänen julkisesti kyselee, miten tämä on mahdollista ja Raamatun sitaateilla osoittaa sen paikkansapitävyyden, onko tämä rikos?

Ulf Emeleus

pappi emeritus

Helsinki

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Pääkirjoitus: Raamattua voi siteerata myös rikollisesti

Puheenvuorot

Raamattua voi käyttää väärin. Sen katkelmilla voi loukata, herjata ja vahingoittaa. Siksi on hyvä, että poliisi tutkii Päivi Räsäsen homotwiitin.

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.