null Mielipide: Palautetta dosentti Ketolalle –  ”Inkerin viisikon eväät” eivät ole kotoisin Venäjältä

Puheenvuorot

Mielipide: Palautetta dosentti Ketolalle –  ”Inkerin viisikon eväät” eivät ole kotoisin Venäjältä

Päivystävä dosentti Mikko Ketola toistelee kolumnissaan julkisuudessa jo aiemmin esitettyä väitettä, että konservatiivisten herätysliikkeiden edustamat perinteiset perhearvot olisivat jotenkin erityisellä tavalla Venäjään liittyviä tai Venäjältä nousevia.   

Suomessa hallituspuolue kristillisdemokraatit edistävät perinteisiä perhearvoja. Yhdysvaltain edustajainhuoneen enemmistö edustaa samanlaisia perhearvoja. Hyvä osa Euroopan valtioiden hallituksista edistää perinteisiä perhearvoja. Suurin osa maailman väestöstä on aika perinteisten perhearvojen kannattajia. Ukrainan itsenäisyyttä puolustava ortodoksikirkko edistää perinteisiä perhearvoja. Voimme siis suomalaisissa herätysliikkeissä aivan yhtä hyvin olla vaikkapa amerikkalaisten tai ukrainalaisten tai miksei vaikkapa paavin vaikutuksen alla.

Miksi perinteiset perhearvot? Koska Raamattu ja kirkon klassinen opetus rakentuvat hyvin perinteisille perhearvoille. Itse asiassa Suomen evankelis-luterilainen kirkko edustaa juuri näitä perinteisiä perhearvoja.

Lukekaapa huviksenne, mitä kansankirkon virallinen Katekismus opettaa neljännen ja kuudennen käskyn kohdalla perhearvoista: ”Jumalan tahto on, että jokaisella lapsella on isä ja äiti.” ”Jumala on luonut ihmiset miehiksi ja naisiksi. Seksuaalisuus on osa Jumalan luomistyötä. Sen tarkoitus on palvella miehen ja naisen välisen suhteen syntymistä ja säilymistä.” ”Avioliitto on perheen perusta. Julkinen sitoutuminen ja yhteiskunnan vahvistus antavat sille turvan. Elinikäisessä avioliitossa miehen ja naisen suhde voi parhaiten toteutua Jumalan tarkoittamalla tavalla.”

Edelliset lainaukset ovat kansankirkkomme kristinopista, siis kirkon virallista ydinopetusta, jonka mukaan muun muassa rippikouluissa tulee kirkkojärjestyksen mukaan opettaa (KJ 3. luku, 19 §). 

Eli aika hyvässä seurassa olemme edustaessamme kristillisiä perhearvoja.

Lauri Vartiainen

toiminnanjohtaja

Suomen Raamattuopiston Säätiö

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Kolumni: Inkerin viisikko syö eväitä Venäjällä

Puheenvuorot

Moskovasta kantautuva uskonnollinen arvopropaganda on tehonnut myös muualla maailmassa, kirjoittaa Mikko Ketola.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.