null Mielipide: Psalmeista löytää vertaistukea

Puheenvuorot

Mielipide: Psalmeista löytää vertaistukea

Oli virkistävää lukea ennakkoluulotonta kirjoitusta ns. uushenkisyydestä (K&k 2.4.). Herkille ihmisille voi varmasti tulla mielenterveysongelmia, jos yrittää liiaksi avata alitajuntaa ja uppoutuu täysillä kaikkeen, mitä uushenkisyyteen liittyy.

Jos taas itsetunto ei ole maailman paras lapsena ja nuorena koettujen ongelmien vuoksi, uushenkisyys tarjoaa paljon itsetuntoa kohottavaa kirjallisuutta, jolla voi yrittää tsempata itseään. Vaikea tätäkään on nähdä täysin vääränä.

Uushenkisyyteen liittyy laajaa bisnestä, ja siltä saralta voi löytää ihan mitä vain. Mielestäni suurin osa kursseista on turhaa rahastusta. Liian helppojen ratkaisujen tarjoamisen elämän ongelmiin pitäisi aina olla epäilyttävää.

Oikeasti henkisyys ei maksa yhtään mitään. Raamattua voi lukea jokainen, mutta siinäkin pitää muistaa kohtuus.

Harva puhuu Raamatusta ehkä siksi, että se koetaan vaikeana ja ristiriitaisena kirjana, mutta sieltä löytää kyllä helmiä ihan jokaiseen elämäntilanteeseen. Raamatun neuvot eivät tarjoa helppoja ratkaisuja, mutta pitkällä aikavälillä neuvot voivat osoittautua kullan arvoisiksi.

Psalmeista esimerkiksi löytää helposti vertaistukea. Voi vain hämmästellä sitä, kuinka ajankohtaisia tuon ajan kirjoittajien tunnot ovat olleet. Jo tuhansia vuosia sitten on koettu sitä, mitä itse juuri nyt koen elämässäni. En ole yksin.

Päivi Kangas

Espoo

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.